Profesii

Eugen Teodorovici, despre situaţia economică a României: Nu cred că urmează o criză economică. Suntem dependenţi în proporţie de 80% de celelalte state europene

Eugen Teodorovici, despre situaţia economică a...

Autor: Bianca Ciocotisan

12.04.2018, 19:17 572

„În 2009 criza am creat-o noi ca ţară. Nu cred că România se află într-o astfel de situaţie, nu cred că urmează o criză economică. Noi astăzi suntem dependenţi în proporţie de 80% de celelalte state europene. Trebuie să variem foarte mult economic, mai există şi alte pieţe pe care să ne dezvoltăm”, a declarat Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

În privinţa inflaţiei, ministrul Finanţelor a precizat că după jumătatea anului aceasta va scădea. „Inflaţia se egalizează, acum este în vârf sau aproape de vârf, iar pe la jumătatea anului va scădea. Pentru finalul anului am prognozat 3,1%, şi cred că se va situa undeva în apropierea acelei cifre”, a spus Teodorovici.

Potrivit datelor furnizate joi de INS, inflaţia a urcat în martie la 5% faţă de februarie 2017, înregistrând un record al ultimilor 6 ani, iar faţă de februarie 2018 creşterea este de 0,3%.

Cele mai importante creşteri pe categorii de produse s-au înregistrat la citrice şi fructe meridionale (11,79%), fructe şi conserve din fructe (10,95%), la gaze (5,69%), la legume şi conserve de legume (6,75%), la energie electrică (2,46%) şi la energie termică (2,13%), iar preţurile ouălor şi zahărului au scăzut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO