Profesii

Executivii sunt multumiti de abilitatile lor ca "lideri de criza"

23.08.2009, 16:21 18

Majoritatea executivilor spun ca se descurca destul de bine cu solicitarile si efectele cauzate de criza, lucreaza mai mult de cand au inceput turbulentele economice si spun ca sunt multumiti de prestatia lor la locul de munca.

Executivii din toata lumea lucreaza mai multe ore pe zi, preiau responsabilitati suplimentare, experimenteaza niveluri mai ridicate ale stresului si se lupta ca sa faca fata scaderiii activitatii economice, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanta in management McKinsey.

In ciuda turbulentelor economice de pe piata, rezultatele studiului arata ca, in mod surprinzator, executvii resimt o relativa stabilitate in companie si sunt mai multumiti de climatul organizational, de munca si performanta lor in calitate de lideri de business de cand a inceput criza.

 

Middle managerii nu sunt de aceeasi parere

Dincolo de rezultatele obtinute in urma chestionarii executivilor, middle managerii raporteaza o scadere dramatica a nivelului de multumire fata de colegii lor din senior management, ceea ce a determinat o scadere a dorintei de a ramane la actualii angajatori.

Middle managerii au inregistrat si niveluri de stres mai ridicate decat executivii de pe pozitii de senior, multi sustinand ca sunt ingrijorati de cresterea nivelului de stres, iar numai 36% sunt aproape siguri ca vor ramane in cadrul companiei cel putin inca doi ani de acum incolo.

La polul opus se afla executivii, care au raspuns in proportie de 52% la aceeasi intrebare, angajamentul lor fata de companie fiind mai ridicat. In sondaj, la care au participat angajati de pe pozitia de CEO pana la middle manageri, respondentii au fost intrebati daca si in ce fel criza a determinat schimbari ale rolurilor lor profesionale si daca au fost afectati in vreun fel in urma acestor schimbari.

Aproape 20% din executivi spun ca nivelul lor de stres fizic si psihic nu s-a schimbat deloc, iar mai mult de 50% sustin ca nivelurile stresului au crescut, dar ca aceste efecte pot fi controlate pe termen lung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO