Profesii

Gabriel Dumitraşcu a demisionat din Ministerul Economiei

Gabriel Dumitraşcu a demisionat din Ministerul Economiei

Autor: Radu Bostan

13.01.2015, 15:55 1054

Gabriel Dumitraşcu, şeful direcţiei de privatizări a companiilor din energie, a demisionat din Ministerul Economiei. El ar putea fi înlocuit cu Bogdan Stănescu, administratorul special al Oltchim.

"Am considerat că e mai bine aşa. Acum nu comentez (motivele demisiei - n.red.)", a afirmat Dumitraşcu pentru ZF.

Din funcţia de director general al Direcţiei de Privatizare din fostul Departament pentru Energie, Gabriel Dumitraşcu a participat la pregătirile pentru listarea la bursă a companiilor Nuclearelectrica (SNN), Romgaz (SNG) şi Electrica (EL).

Dumitraşcu a condus şi instituţia predecesoare a acestei Direcţii, anume Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI). El a negociat şi semnat din partea statului român memorandumul cu grupul Rompetrol, controlat de compania petrolieră de stat din Kazahstan, KazMunaiGaz, prin care statul a cedat 26% din acţiunile Rompetrol Rafinare în schimbul sumei de 200 mil. dolari şi a cooptării statului într-un fond de investiţii finanţat de KazMunaiGaz care promite investiţii de un miliard de dolari în România.

Gabriel Dumitraşcu a adăugat că a înţeles că va fi înlocuit cu Bogdan Stănescu, administratorul special al combinatului chimic Oltchim (OLT), aflat în insolvenţă. Anterior, Stănescu a fost consilierul viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO