Profesii

Gault&Millau, un ghid internaţional similar Michelin, a anunţat premiile pentru 2018: Alexandru Petricean a fost desemnat bucătarul-şef al anului în România

Gault&Millau, un ghid internaţional similar Michelin, a...

Autor: Dragoş Dinu

15.05.2018, 21:10 637

Alexandru Petricean a fost desemnat bucătarul-şef al anului în România, pe 14 mai, după ce a obţinut nota maximă, 15 puncte şi 3 bonete, în cadrul galei Gault&Millau, ghidul care include restaurante din mai multe ţări, precum Franţa, Belgia, Germania şi Olanda.

Alexandra Petricean este bucătar-şef al Maze.

În cadrul galei, s-au acordat premii pentru şapte categorii relevante pentru piaţa locală de restaurante din România. Astfel, printre cei nominalizaţi pentru titlul de bucătar-şef al anului 2018 s-au numărat Sorin Miftode, bucătarul-şef al Le Bistrot Français din Bucureşti şi Paul Oppenkamp de la the Artist (Bucureşti).

Titlul de Bucătarul-şef al anului sau Chef of the Year reprezintă marele premiu din cadrul galei Gault&Millau, în fiecare ţară în care apare ghidul. Premiul este acordat bucătarului care coordonează bucătăria restaurantului cu cea mai mare notă din ediţia respectivă. De asemenea, premiul poate fi acordat o singură dată la zece ani aceleiasi persoane.

Câştigătorul premiului „Marii bucătari de mâine” a fost Alexandru Iacob de la Kane (Bucureşti), iar nominalizat şi câştigător al titlului de „Tânărul bucătar al anului” a fost Thomas Parnaud de la Cave de Bucarest.

„Văd investiţia în proiectul Gault&Millau în primul rând ca pe o investiţie în România. Un studiu recent realizat de World Tourism Organization arată că 80% dintre entităţile implicate în turism la nivel global consideră gastronomia ca fiind un factor important în alegerea unei destinaţii pentru o călătorie”, declară Alexandre Almăjeanu, fondator Gault&Millau România.

La gală a fost lansat ghidul Gault&Millau România 2018, care include 141 de restaurante şi localuri POP din 6 oraşe (Bucureşti, Cluj, Timişoara, Oradea, Braşov, Sibiu). În premieră, restaurantele din România au primit note şi bonete, iar clasamentul astfel rezultat le conectează şi le face vizibile în gastronomia internaţională.

Gault&Millau este primul ghid internaţional gastronomic care intră pe piaţa românească.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO