Profesii

Grupul irlandez Grafton a renunţat la afacerea de pe piaţa de recrutare după ce a cumulat pierderi de 2,3 milioane de lei

Grupul irlandez Grafton a renunţat la afacerea de pe...

Autor: Adelina Mihai

14.01.2016, 08:00 441
Grupul irlandez de pe piaţa serviciilor de recrutare Grafton, care a intrat în Ro­mânia în 2006 cu di­vizii de executive search şi re­cru­tare de per­sonal per­ma­nentă şi în regim tem­po­rar, a renunţat la afacerea din România.
 
Asociaţii companiei au dizolvat şi lichidat Grafton SRL, un business de peste 2,4 milioane de lei în 2014, printr-o hotărâre adoptată în luna decembrie a anului trecut, potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial.
 
„Compania nu are activitate de un an de zile în România, dar firma a fost radiată abia acum pentru că un astfel de proces durează. Noii acţionari ai grupului, care sunt tot irlandezi, au luat această de­ci­zie pentru că au considerat, probabil, că bu­sinessul din România nu le aduce su­fi­cient de multe încasări. Este adevărat că în alte ţări compania şi-a dezvoltat mai mult divizia de recrutare în regim tem­po­rar, însă în România nu a reuşit acest lu­cru, întrucât pe această piaţă acti­vau deja ju­cătorii mari, precum Adecco, Lu­gera sau Manpower“, a expli­cat pentru ZF un ma­nager care a lucrat în cadrul com­pa­niei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO