Profesii

Inca doi ani pana la cursurile de certificare in resurse umane

11.06.2007, 23:30 24

In cel mult doi ani ar putea fi introduse pe piata cursuri certificate in domeniul resurselor umane, este de parere Matilda Crossman, directorul general al BPP Professional Education, companie specializata in trainingul financiar si dezvoltare.
"Deocamdata nu exista acest tip de cursuri adresate profesionistilor din resurse umane, desi cererile sunt numeroase. Bineinteles, cand avem mai multi clienti care ne solicita astfel de cursuri, ne putem adapta si putem organiza cursuri in acest domeniu", spune Crossman, adaugand ca estimeaza pentru anul acesta o crestere de 40% a cifrei de afaceri a BPP Professional Education, datorita cresterii numarului de cursuri personalizate si a cursurilor de certificare in contabilitate, desfasurate in prima jumatate a anului, dar si ca efect al discutiilor purtate cu clientii in ceea ce priveste evolutia celei de-a doua jumatati de an.
Crossman are de gand sa angajeze inca patru tutori pana la sfarsitul anului, pe langa cei cinci traineri permanenti care lucreaza pentru BPP Professional la nivel local. Compania numara peste 2.000 de traineri in toata lumea.
"Salariile trainerilor romani sunt aproape aceleasi cu cele din Marea Britanie, dar diferenta este ca in Romania trainerii se ocupa si de partea de consultanta si au in general mai multe activitati", explica Matilda Crossman, care este director general la BPP Professional Education de la sfarsitul lunii mai, dupa ce a ocupat anterior timp de 6 ani pozitia de director al departamentului de dezvoltare profesionala al companiei.
In medie, compania ofera in jur de 15 cursuri deschise pe an. Anul trecut numarul de cursuri personalizate in functie de nevoile clientilor era de 20, iar anul acesta Crossman estimeaza ca numarul lor va ajunge la 50.
BPP Professional Education ofera servicii firmelor multinationale in proportie de 90%, restul fiind destinate companiilor romanesti. "Firmele romanesti sunt mult mai putin interesate de training in comparatie cu multinationalele", explica directorul general al BPP Professional Education.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO