Profesii

KPMG: Angajam 100 de absolventi pana in septembrie

19.06.2007, 18:10 27

Compania de audit si consultanta KPMG Romania va angaja cel putin 100 de tineri absolventi anul acesta, dupa ce a recrutat inca 100 in ultimul an, a declarat pentru ZF Serban Toader, audit partner in cadrul KPMG si viitor senior partner (seful operatiunilor) incepand cu luna octombrie.
Serban Toader va deveni senior partner al KPMG din luna octombrie, luand locul lui Victor Kevehazi, care a ocupat aceasta functie in ultimii sapte ani.
"KPMG a angajat 100 de absolventi in ultimul an si avem in plan sa angajam inca 100 anul acesta", a spus Serban Toader. In prezent, numarul de angajati al KPMG pe piata locala este mai mare de 400, el urmand sa depaseasca 500 la finalul prezentei campanii de recrutare.
Astfel, de luna trecuta si pana in septembrie, compania spera sa atraga cel putin 100 de tineri absolventi, adica forte proaspete pentru a continua cresterea afacerilor KPMG Romania cu circa 30%.
Anul trecut, KPMG a inregistrat venituri totale de 22,7 milioane de euro, in crestere cu 35% in euro fata de 2005.
"Anul acesta vom inregistra probabil o crestere de 30% a veniturilor, similara cu cea de anul trecut. Nu vad posibila nicio incetinire, singurul factor care ne limiteaza cresterea sunt oamenii. Nu putem recruta, forma si educa destul de repede oameni noi, care sa sustina cresterea companiei", spune Victor Kevehazi, actualul senior partner, care va pleca pe o functie de conducere glo-bala in octombrie.
El estimeaza ca este nevoie de 2-3 ani pentru ca un proaspat angajat sa capete experienta necesara unui auditor. Serban Toader spune ca, dupa incheierea campaniei de recrutare de anul acesta va fi tot mai dificil ca numarul angajatilor sa creasca la fel de repede.
Echipa de al KPMG trece printr-un proces de innoire, inclusiv la nivel de management, spun Kevehazi. In plus, tot mai multi romani vor ocupa pozitii de top. Din cei 6 noi parteneri care vor fi numiti anul acesta, 5 sunt romani, numarul total al partenerilor ajungand astfel la 17, din care majoritatea sunt romani. Pozitia de partner reprezinta in companiile de consultanta, ca si in casele de avocatura, una dintre cele mai inalte pozitii de conducere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO