Profesii

Mihai Daraban, noul şef al Camerei de Comerţ: Mandatul meu este clar! Trebuie să refac imaginea şi credibilitatea instituţiei

Autor: Ştefan Stan

13.06.2014, 00:08 476

Prioritatea noii conduceri a Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) este refacerea imaginii şi credibilităţii instituţiei şi crearea unui dialog cu guvernul, pentru o mai bună implicare în mediul de afaceri, a declarat la ZF Live Mihai Daraban, noul preşedinte al Camerei de Comerţ, numit în funcţie la finalul săptămânii trecute.

„Mandatul meu este destul de clar: în primul rând refacerea imaginii şi credibilităţii instituţiei. Vrem să devenim un partener de dialog pentru decidentul politic în ceea ce priveşte deciziile economice. Mediul economic este lovit din două direcţii: problemele pe care le ştim, de fiscalitate şi lipsă de predictabilitate în domeniul fiscal, dar şi din sistemul energetic, cu tot ce în­seamnă cheltuielile energetice ale unei societăţi, fie că vorbim de preţul gazului, de electricitate, de combustibilul de la maşină“, a spus Daraban. 

Daraban a venit în Bucureşti după ce a condus Camera de Comerţ din Constanţa, poarta României la Marea Neagră, judeţul cu peste 26.000 de companii active şi afaceri de 7,3 mld. euro, al optulea după cifra de afa­ceri din România. La Constanţa, Dara­ban a fost şeful Camerei de Comerţ din ju­deţ venind din partea companiei Histria Shipmanagement (Gheorghe Bosînceanu).

„Ca număr de societăţi, spre exemplu, la Con­stanţa avem 610 membri ai Camerei de Comerţ, dar ei reprezintă cam 90% din PIB-ul judeţului. Ce se întâmplă la Con­stan­ţa se întâmplă în toate judeţele, jucătorii mari din piaţă sunt membri în Camera de Comerţ“.

Printre membrii Camerei din Constanţa se numără grupul Rompetrol, Şantierul Na­val Constanţa, Argus sau Dobrogea Group, precum şi sucursale ale băncilor din Ro­mânia, potrivit datelor de pe site-ul Camerei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO