Profesii

Sărbătoarea întârzie pentru bugetari. Ministrul Muncii: Toate salariile cresc cu 25% de la 1 ianuarie, iar de la 1 martie profesorii primesc 50% în plus la salariu, iar medicii şi asistenţii 100%

Sărbătoarea întârzie pentru bugetari. Ministrul...

Autor: Firuta Flutur

06.06.2017, 12:41 34955

Ministrul Muncii a anunţat, marţi, că majorările salariale în Educaţie şi Sănătate se vor face etapizat, respectiv cu 25% de la 1 ianuarie pentru toţi bugetarii, urmând ca de la 1 martie să se facă restul majorărilor salariale, adică de până la 50% pentru profesori şi până la 100% pentru medici şi asistenţi.

"De la 1 ianuarie 2018, toţi bugetarii vor avea o creştere a salariului brut de 25%, de la 1 martie încă 20% pentru profesori, care adăugat la creşterea de 25% înseamnă o creştere de 50%. Tot de la 1 martie, medicii şi asistenţii au creşteri de peste 100%, ajungând la nivelul grilei din 2022. Este varianta cu care noi vom intra în comisie", a spus Ministrul Muncii, marţi, la Antena 3.

Decizia a venit în urma unei discuţii între Lia Olguţa Vasilescu şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, care, potrivit ministrului Muncii, a anunţat-o că pentru anul 2018 trebuie să se încadreze într-o anvelopă bugetară de 75 de miliarde de lei.

Iniţial, au existat patru variante de lucru, însă s-a convenit ca în şedinţa Comisiei de muncă din Camera Deputaţilor să se intre cu această variantă.

Lia Olguţa Vasilescu a declarat că ar fi trebuit să se intre cu majorările salariale de 1 ianuarie 2018, însă au fost foarte multe amendamente acceptate, respectiv 80 la Senat şi peste 100 Camera Deputaţilor, şi de aceea s-a luat decizia decalării cu două luni a majorărilor salariale pentru cei din Educaţie şi Sănătate, respectiv de la data de 1 martie 2018.

"Toate acestea calculate pe impact faţă de varianta iniţială a legii ne-au dus la situaţia în care să se mai amâne până la 1 martie creşteri la Educaţie şi la Sănătate, dar şi Sănătatea şi Educaţia vor intra cu creşteri de 25% chiar de la 1 ianuarie ca toţi ceilalţi bugetari. Aceasta este varianta cu care vom intra ]n comisie, domnul Viorel Ştefan nu a asistat la toată discuţia, noi am rămas cu secretarii de stat şi am calculat în continuare impactul pe buget", a mai spus Olguţa Vasilescu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO