Profesii

Moda “eco” a ajuns şi în programele de MBA locale: Studenţii nu mai primesc cărţi, ci tablete

Moda “eco” a ajuns şi în programele de MBA locale:...

Autor: Corina Mirea

28.11.2012, 19:25 825

WU Executive Academy, una dintre cele mai mari şcoli de afaceri din Europa, care derulează pe piaţa locală un program de EMBA, a înlocuit începând cu anul acesta cărţile folosite de studenţii înscrişi cu tablete personalizate.

 “Am vrut ca acest program să ţină pasul cu noile tehnologii care apar pe piaţă şi să le facă viaţa mai uşoară celor care participă la cursurile din cadrul acestuia. Avem foarte mulţi studenţi care provin din afara României şi care ar fi fost nevoiţi să care teancuri de hârtii şi manuale prin aeroporturi sau trenuri şi care s-ar bucura de un bagaj mai uşor”, spune Sabine Prillmann, manager executiv la nivel global în cadrul programului WU Executive Academy. De asemenea, ea mai spune că un alt motiv pentru care şcoala de afaceri a decis eliminarea studiului “pe hârtie” din cadrul programului este dorinţa de a nu mai contribui la consumarea materiei prime şi de a deveni “eco”.

În cadrul clasei care a început studiile de management în această toamnă există în prezent nouă participanţi care provin din ţări precum Bulgaria, Marea Britanie, Cehia sau Olanda (circa 35% din totalul de 26 de cursanţi) şi 17 manageri români.

Potrivit reprezentanţilor WU Executive Academy de pe plan local, studenţii vor putea descărca toate materialele necesare modulelor de curs direct de pe portalul şcolii de afaceri, iar la sfârşitul programului ei vor putea păstra tabletele Samsung Galaxy Tab 10.1  primite la înscrierea în cadrul studiilor de EMBA. 

“Tabletele pot fi folosite şi în scop personal sau chiar pentru a menţine un networking eficient în cadrul clasei din care fac parte. Ei pot descărca diferite programe care să îi ajute să comunice între ei indiferent dacă se află în acelaşi oraş sau în colţuri diferite ale lumii”, mai precizează Prillmann. 

Reprezentanţii WU Executive Academy în România nu au specificat investiţia făcută în noul sistem de predare, spunând că oferta a fost negociată pentru toate programele de business oferite de şcoala de afaceri din Viena.

Pe piaţa locală există în prezent 14 programe de educaţie managerială la care se înscriu anual peste 200 de manageri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO