Profesii

Nemţii de la Stein&Partners merg să recruteze executivi în Belgrad, Zagreb şi Viena

Autor: Adelina Mihai

10.10.2010, 23:10 217

Firma germană Stein& PartnersManagement Consulting, un jucător din top cinci de pe piaţa localăde executive search, şi-a extins din acest an activitatea în ţăriledin sud-estul Europei, prin deschiderea de reprezentanţe în Belgrad(pentru clienţii din Serbia şi Muntenegru), Zagreb (pentrurecrutările din Croaţia şi Slovenia) şi în Viena (Austria).Prezentă pe piaţa locală de 16 ani, compania şi-a deschis în 1996şi un birou în Sofia, sediul central rămânând laBucureşti.

"Extinderea a venit din dorinţa de a nu ne limita cuactivităţile de executive search numai pentru companiile dinRomânia şi din Bulgaria, cum a fost până în prezent. Intenţianoastră este de a deveni lideri de piaţă şi parteneri privilegiaţipentru activităţile de headhunting din cadrul companiilor dinsud-estul Europei", susţine Michael Schroeder, managing partener încadrul Stein& Partners.

Stein& Partners a avut anul trecut o cifră de afaceri depeste 500.000 de euro, potrivit datelor de la Registrul Comerţului,din care 70% au fost rezultatul activităţilor de executive search,restul fiind generat de activităţile de consultanţă de business înrestructurare.

Potrivit reprezentanţilor companiei, în cei 16 ani deactivitate, consultanţii au finalizat 750 de proiecte în care aufost ocupate 1.500 de poziţii de top şi middle management dincompaniile aflate în statele din sud-estul Europei. În prezent,compania fondată de germanul Werner Stein, care este şipreşedintele companiei, are 15 angajaţi. De la începutul acestuian, Michael Schroeder a devenit partener în cadrul acesteicompanii, după ce în ultimii şase ani a ocupat funcţia de directorgeneral al trustului de presă Burda România. Printre clienţiicompaniei se numără firme precum Ikea, Henkel, Generali, E.on,Actavis, Carlsberg sau Metro.

Printre cei mai importanţi jucători de pe piaţa locală deexecutive search se numără Pedersen & Partners, LeadershipDevelopment Solutions, KM Trust& Partners, Stanton ChaseInternational sau George Butunoiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO