Profesii

Networking intre vanzari, marketing si PR

Networking intre vanzari, marketing si PR

Anca Stancu, business manager divizia ProCurve Networking Business, HP Romania

14.04.2008, 19:11 80

Pentru a organiza eficient un business ai nevoie de o persoana care sa planifice si sa directioneze activitatea celorlalti angajati ai companiei. Acea persoana trebuie sa fie capabila sa relationeze cu clientii, sa comunice cu angajatii, sa prezinte un produs, dar si sa fie capabila sa-l vanda, in final.
"In cazul meu, aceasta pozitie presupune un efort sustinut de dezvoltare de business cu activitati complexe de vanzari, marketing si PR. Este important sa se recunoasca partile pozitive ale brandului companiei inclusiv in zona de networking. Clientii trebuie sa cunoasca alternative si sa aiba posibilitatea alegerii solutiilor deschise", declara Anca Stancu, care a fost numita recent in functia de business manager al diviziei ProCurve Networking Romania in cadrul HP Romania. Concomitent cu numirea lui Stancu, HP Romania l-a ales in pozitia de account manager pentru sectorul public pe Marius Neacsu.
Business managerul companiei de IT spune ca functia pe care o ofera difera de la o companie la alta si mai ales de la o industrie la alta. In IT insa, business managerul poate fi considerata o persoana privilegiata pentru ca atat angajatul, cat si in clientul sunt persoane cu un anumit background educational. "Astfel, se poate construi o relatie de business mult mai usor, pentru ca exista deja o baza", spune Stancu.
In prezent, atributiile reprezentantului HP Romania prevad construirea unei echipe de specialisti si dezvoltarea diviziei ProCurve, care a fost inaugurata recent in Romania.
"Vrem sa stabilim si o retea de parteneri specializati cu ajutorul carora sa ne dezvoltam pe plan local", explica Stancu. Pentru un business manager nu exista o zi tipica de lucru. In cazul lui Stancu, o parte importanta din timpul de lucru este alocat cunoasterii noilor colegi de birou.
"Ziua mea de lucru se imparte intre sedintele cu managerii HP, intalnirile cu partenerii si cu clientii importanti si planificarea strategica asupra careia ma dedic in aceasta perioada", spune Anca Stancu.
In momentul de fata, business managerul diviziei companiei de IT lucreaza cu managerul Otto Bauer si cu ceilalti manageri ai ProCurve EMEA pentru dezvoltarea diviziei HP ProCurve Networking pe piata romaneasca si a echipei care va forma aceasta divizie. "Date fiind aceste lucruri, nu putem vorbi despre un numar exact de angajati pentru aceasta divizie", afirma Stancu.
Echipa ProCurve va acorda o atentie sporita promovarii brandului diviziei HP pe piata din Romania si va folosi infrastructura deja existenta a HP Romania
HP ProCurve, cu o experienta internationala de peste 25 de ani, este un producator principal de switch-uri tip Layer 2, Layer 3 si Layer 4.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO