Profesii

Octavian Popescu: Cum sa proiectezi studiile de beneficii si compensantii ale companiilor

Octavian Popescu: Cum sa proiectezi studiile de beneficii si compensantii ale companiilor

Octavian Popescu, engagement studies project manager la Pluri Consultants

17.03.2008, 19:09 233

Pentru orice angajator care se respecta, salariatii acestuia trebuie sa fie tot timpul multumiti si motivati. Se intampla insa ca si angajatorii de top sa calce stramb atunci cand au de rezolvat probleme ce tin de personal. Aici intervine engagement studies project managerul. "Simplu, un engagement studies project manager este persoana care face managementul de proiect pentru studiile de engagement dezvoltate de o anumita companie", declara Octavian Popescu, engagement studies project manager la Pluri Consultants, companie de consultanta in resurse umane, care are si activitati de recrutare.
Studiile de engagement pot fi de doua tipuri, interne si externe. Cele interne sunt desfasurate intr-o companie, caz in care studiul este customizat in totalitate pentru a oferi o imagine cat mai clara organizatiei care urmeaza sa il foloseasca. De cealalta parte, un studiu extern poate fi destinat companiilor care opereaza de cel putin un an in Romania si au cel putin 50 de angajati in regim full-time.
"Eu coordonez aceste doua tipuri de proiecte, de la o propunere de proiect la raportare. Sunt ajutat de doi consultanti, colegi de-ai mei si de patru trainees. Pe langa toate acestea se adauga vizitele pe care le fac clientilor nostri, fie ca sunt clienti noi sau mai vechi."
Ziua de lucru a unui engament studies project manager debuteaza foarte devreme, la ora 8:00, cu cititul online al presei, dar si cu verificarea mail-urilor. Urmeaza o mini-sedinta cu echipa aflata in subordine, care are rolul de a stabili taskurile pentru ziua respectiva, pentru fiecare membru al echipei. Intre orele 10:00 si 18:00, un engagement studies project manager participa la diverse intalniri cu clientii si la teleconferinte cu consultantii nationali ai firmei.
Dupa suita de meeting-uri si teleconferinte care il determina pe un engagement studies project manager sa isi petreaca aproximativ 40% din timpul efectiv al unei zile de lucru in exteriorul biroului, acesta revine la birou, acolo unde, de obicei, gaseste un raport ce trebuie finalizat.
Popescu administreaza un buget anual de peste 250.000 de euro.
"Cu acesti bani se asigura cheltuielile fixe pe care departamentul meu le are in vederea desfasurarii activitatii. Exista o componenta a bugetului care este alocata deplasarilor in tara sau in regiune, la facilitatile clientilor nostri, salariile pentru colaboratorii pe care ii folosim, bugetul de cheltuieli media, bugetul de salarii pentru colegii subordonati mie si altele", mai spune reprezentantul Pluri Consultants.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO