Profesii

Pe scurt

01.02.2009, 16:14 23

Femeile ocupa 11% din functiile executive din companii
Angajatii romanii sunt de parere ca barbatii sunt manageri mai buni decat femeile, 34% dintre respondentii unui studiu realizat de Manpower, cea mai mare companie de leasing de personal la nivel mondial, afirmand acest lucru. Doar 15% din cei 563 de participanti la studiu cred ca femeile sunt mai eficiente pe pozitii de conducere. "Un motiv pentru care femeile sunt privite mai putin bine ca fiind parte din consiliile de conducere ale companilor, ar putea fi faptul ca sunt mai sensibile, dau senzatia de lipsa de autoritate. In plus, femeile isi iau concediu de maternitate si ulterior, dupa ce nasc, au nevoie de un program flexibil. Din aceasta cauza este mai complicat ca ele sa conduca pe termen lung o companie", a explicat Eliza Nechifor, marketing & communication coordinator al Manpower Romania, adaugand ca 11% din pozitii de conducere in companii sunt ocupate de femei, aceasta fiind si media pe EMEA (Europa, Orientul Mijlociu, Africa). Totodata, barbatii sunt mai inclinati spre antreprenoriat decat femeile, 79% dintre respondentii-barbati spunand ca vor sa isi deschida propria afacere. Mai mult decat atat, 88% dintre angajatii barbati isi doresc sa ajunga pe o pozitie de vicepresedinte, CEO sau director. Respondentii nu vad viata de familie ca pe o piedica in obtinerea unei pozitii inalte, in ceea ce priveste femeile, 91% dintre ei spunand ca au cunoscut femei care au au ajuns pe pozitii de management si sunt, totodata, mame. Pe de alta parte, 26% dintre cei chestionati cred ca in mai putin de zece ani vom ajunge la situatia in care mai mult de 50% dintre femei vor ocupa pozitii de senior executive sau pozitii de top management in marile corporatii de pe plan local. Cu toate acestea, 38% dintre participantii la studiu cred ca acest lucru nu se va intampla niciodata. Din totalul respondentilor care au participat la studiul efectuat de Manpower, 31% sunt barbati si 69% femei. Din cei care au ajuns pe o pozitie de top management, 75% sunt barbati, iar 64% femei.
 
 
Oracle investeste in instruirea profesorilor
Fundatia Oracle pentru Educatie, organizatie non-profit fondata de catre compania de software Oracle si Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii din Romania lanseaza un program prin care urmareste imbunatatirea abilitatilor profesorilor in timpul orelor de curs. In cadrul programului, peste 1.600 de profesori vor invata cum sa foloseasca platforma ThinkQuest pentru a concepe si implementa proiecte de predare online. "Oracle se dedica imbunatatirii sistemului educational si pregatirii tinerilor, astfel incat acestia sa fie perfect adaptati cerintelor secolului in care traim. Academia Oracle si Fundatia Oracle pentru Educatie prin ThinkQuest implica studentii intr-o modalitate unica si inovatoare de a invata", este de parere Sorin Mindrutescu, director general al Oracle Romania. In plus, in aprilie 140 de profesori vor participa la prima editie din Europa a programului Project Learning Institute. In cadrul acestuia, profesorii vor invata cum sa integreze tehnologia, metode de management al proiectelor si abilitatile specifice secolului XXI in curricula scolara. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO