Profesii

Pe scurt

08.03.2009, 23:20 15

Salariile managerilor romani, mult peste valoarea reala a muncii lor
Managerii din companiile prezente pe piata locala au cele mai mari castiguri din regiune, in sensul ca cei mai multi dintre acestia au salarii peste valoarea reala a muncii lor, potrivit unui studiu realizat de compania de head-hunting Target International Executive Search Group, impreuna cu Scoala de Afaceri Henley din Marea Britanie. Managerii romani sunt insa cei mai buni in relatia cu strainii si cu alte culturi. Totodata, potrivit studiului, printre punctele slabe ale managerilor locali se numara lipsa de organizare, un mod de lucru in echipa nesatisfacator, precum si planificarea insuficienta. Un alt lucru la care managerii romani ar trebui sa lucreze este orientarea catre client. Conform cercetarii, 65% dintre expati cred ca managerii nostri muncesc mult. In plus, ei vad mediul de lucru local ca pe unul activ si dinamic, romanii avand o capacitate de vanzare excelenta, precum si un spirit antreprenorial puternic. Studiul a fost realizat in toamna anului 2008, pe un esantion de 5.000 de manageri din Polonia, Slovacia, Cehia, Romania, Ungaria si Bulgaria.

Bursa de 48.000 de euro pentru profesionistii din industriile creative
Berlin School of Creative Leadership, institutie internationala care ofera programe de executive leadership in domeniul industriilor creative, impreuna cu universitatea privata Steinbeis din Berlin, ofera o bursa in valoare de 48.500 de euro unui profesionist dintr-o industrie creativa care doreste sa urmeze un program de Executive MBA la Berlin. Programul se adreseaza executivilor cu studii superioare, care au abilitati de lideri si experienta in publicitate, divertisment, jurnalism, design sau marketing. Programul de Executive MBA al Berlin School dureaza un an de zile, fiind impartit in module part-time care au loc in Berlin, Asia si Statele Unite. Termenul de inscriere este 24 martie 2009, iar castigatorul bursei va fi anuntat pe 10 aprilie. Data de inceput a programului este 10 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO