Profesii

Peste 10.000 de studenti la Targul anual de joburi

19.03.2007, 22:51 29

Peste 50 de companii din toate domeniile de activitate si-au prezentat oferta in cadrul celei de a cincea editii a Targului anual de joburi organizat de Uniunea Nationala a Studentilor din Romania (UNSR).
"Noutatea editiei de anul acesta consta in diversitatea ofertei de joburi oferite studentilor. Daca in anii anteriori au predominat pozitiile in domeniul IT, acum oferta a fost mult mai diversificata, studentii putand opta si pentru burse sau stagii de pregatire. Targul de anul acesta se adreseaza studentilor din toate centrele universitare", a declarat Gabriel Petrea, presedinte UNSR. Astfel, peste 10.000 de studenti au vizitat cele 56 de standuri ale targului. Optiunile tinerilor au fost dintre cele mai diverse, multi alegand sa inceapa o cariera in domenii ca marketing, auto, IT, HR sau contabilitate. Ofertele prezentate de Ford, Ubisoft, Ultra ProComputers sau Ericsson au fost in topul preferintelor, cu peste 300 de CV-uri primite numai in prima zi de participare. Targul a avut ecou si in alte centre universitare, aproximativ 500 de CV-uri fiind depuse de studenti din toata tara. La randul lor, reprezentantii companiilor prezente la targ s-au declarat multumiti, posturile scoase la concurs fiind acoperite aproape in totalitate. Astfel, studentii selectati vor urma programe de training oferite de catre firme. "Fiind primul eveniment de o asemenea amploare, ne asteptam ca perspectivele de angajare oferite tinerilor sa creasca, intentia noastra fiind de a sprijini accesul la informatiile de interes public si cele care se adreseaza direct mediului universitar", a concluzionat Gabriel Petrea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO