Profesii

Peste 3.000 de joburi disponibile la târgul "Angajatori de Top"

Peste 3.000 de joburi disponibile la târgul "Angajatori de Top"

Autor: Corina Mirea

15.10.2012, 15:30 2502

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă pot aplica luna aceasta pentru mai mai mult de 3.000 de poziţii scoase la concurs de peste 90 de companii în cadrul celei de-a treisprezecea ediţii a târgului de cariere Angajatori de Top, organizat în perioada 26-27 octombrie la Sala Palatului din Bucureşti.


Printre angajatorii care vor fi prezenţi la eveniment se numără IBM, Dell, Bitdefender, Vodafone, Intel, Micrsoft, Ixia, Endava, Thales, Oracle, HP, Computer Generated Solutions, Genpact, Competence Call Center, Grup Renault România, BCR, BRD, Raiffeisen, ING Asigurări de Viaţă, JTI, L'Oreal România, McDonald's, P&G, Ernst&Young, Lidl sau OBI.

Potrivit reprezentanţilor firmei cu activităţi în resurse umane Catalyst Solutions, organizator al târgului, în cele două zile ale evenimentului sunt aşteptaţi peste 15.000 de angajaţi cu experienţă, studenţi şi proaspăt absolvenţi.

Cei care vor să lucreze în sectorul IT sau cel de outsourcing vor avea cele mai mari şanse de angajare, cele două domenii de activitate fiind şi cel mai bine reprezentate din punctul de vedere al numărului de companii care scot posturi la concurs. De altfel, compania care are cel mai mare plan de expansiune a numărului de angajaţi pentru finalul acestui an activează în outsourcing -Computer Generated Solutions, care vrea să angajeze peste 100 de persoane pentru sediul din Bucureşti şi 200 de persoane în Braşov şi Sibiu.

"La ediţia de toamnă a evenimentului punem la dispoziţia celor interesaţi peste 100 de posturi, a căror activitate se va desfăşura în sediul din Bucureşti, cu începere în perioada imediat următoare. Planul pentru finalul anului 2012 pune accentul pe recrutarea a 300 de noi angajaţi în Bucureşti, Braşov şi Sibiu", spune Vladimir Sterescu, Senior Vice President în cadrul Computer Generated Solutions. Potrivit lui, compania caută vorbitori de limba engleză, spaniolă, franceză, germană, italiană, olandeză, portugheză, turcă, rusă sau poloneză.

Şi furnizorul britanic de servicii IT Endava are în plan angajarea a peste 160 de persoane până la jumătatea anului viitor în sediul din Bucureşti, inaugurat la începutul acestei luni.

"Avem o activitate intensă de recrutare în Bucureşti şi o varietate de poziţii deschise în acest moment. Aproximativ 20% dintre posturile disponibile se adresează candidaţilor entry-level, în timp ce restul posturilor sunt destinate în proporţii egale candidaţilor cu un nivel mediu de experienţă şi seniori", precizează Alexandra Covaci, recruitment manager în cadrul Endava.

Printre firmele care vor mai fi prezente la târg se numără şi Ubisoft, Freescale, Pentalog, Accenture, Wipro Technologies, Adrem Invest, Schneider Electric, Groupama, ProCredit Bank, Ursus Breweries, Scandia, Delaco sau Arabesque.

Ce companii anunţă recrutări

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO