Profesii

Piata fortei de munca din Romania apartine angajatului, nu angajatorului

Piata fortei de munca din Romania apartine angajatului, nu angajatorului

Delia Burnham, country manager pentru Romania In cadrul CVO Group: Specialistii romani sufera de un fals complex de inferioritate in fata celor din alte tari. Ei sunt de multe ori cel putin la fel de bine pregatiti ca si cei din afara. Apreciez ca in cativa ani Romania va avea specialisti foarte buni.

23.07.2007, 14:41 198

In ultimii ani, piata de recrutare romaneasca a cunoscut o dinamica impresionanta: au aparut foarte multe companii noi, investitiile strainilor s-au inmultit, si, in consecinta, oferta de joburi s-a diversificat.
"Cererea pentru specialisti este in continua crestere. Acestea sunt lucruri care intr-o piata occidentala ar parea de neconceput. In mod clar, piata din Romania nu mai este o piata a angajatorului, ci una a angajatului", spune Delia Burnham, country manager pentru Romania in cadrul CVO Group, firma de recrutare cu activitati in Europa Centrala si de Est.
Desi exista domenii in care cererea de personal este foarte mare: real estate development, brokeraj, marketing, retail sau IT, Romania nu se poate plange ca duce lipsa de specialisti, apreciaza Burnham. "Cu toate acestea, exista si zone in care criza de oameni este evidenta, domeniul constructiilor fiind unul dintre cele mai elocvente", spune ea.
"Specialistii romani sufera de un fals complex de inferioritate in fata celor din alte tari. Ei sunt de multe ori cel putin la fel de bine pregatiti ca si cei din afara. Apreciez ca in cativa ani Romania va avea specialisti foarte buni", subliniaza country managerul CVO.
Pentru anul acesta, firma de recrutare estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 500.000 de euro. "Romania a intrat in planul nostru de dezvoltare tocmai ca urmare a potentialului foarte bun pe care il ofera piata de profil", adauga Burnham.
Infiintata in luna martie a anului 2006, reprezentanta locala a companiei vrea sa aduca pe piata romaneasca know-how-ul si experienta acumulate de-a lungul celor peste zece ani de functionare in Europa Centrala si de Est.
"Obiectivul nostru este ca intr-un an si jumatate sa devenim lider pe piata romaneasca", spune Delia Burnham.
"Ceea ce oferim noi pe piata romaneasca este o cautare directa pe toata gama de pozitii, atat prin executive search, cat si prin head-hunting. De asemenea, ne bucuram de sustinerea grupului CVO si de o baza de date efectuata la nivelul tuturor tarilor in care avem reprezentante", incheie Delia Burnham.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO