Profesii

România, a treia creştere din UE la costurile cu forţa de muncă din primul trimestru

România, a treia creştere din UE la costurile cu forţa...

Autor: Marius Oncu

17.06.2014, 12:59 191

După România urmează Polonia, cu un avans de 4,2%, potrivit datelor publicate marţi de Eurostat, biroul de statisitcă al Uniunii Europene.

Scăderi ale costurilor cu forţa de muncă au fost raportate în Cipru, cu 6,9%, Croaţia, cu 1,7%, Irlanda, cu 0,2%, şi Italia, cu 0,1%.

În zona euro, costurile au urcat cu 1,6% în primul trimestru.

România a consemnat în primele trei luni un avans de 2,4% al costurilor cu forţa de muncă în sectorul non-business al economiei, format din administraţia publică, instituţii de apărare, servicii de protecţie socială, educaţie, sănătate, artă şi altele.

În sectorul business din România, avansul a fost de 6,2%.

Costurile totale cu forţa de muncă acoperă costurile salariale şi nesalariale, fără subvenţii, cheltuieile pentru instruire profesională, recrutare, haine de serviciu şi altele.

Eurostat defineşte prin cheltuieli salariale remuneraţiile directe, bonusurile şi alocaţiile plătite în numerar sau în natură de angajator unui angajat în schimbul muncii prestate, plăţile pentru concedii şi către planurile de economisire ale angajaţilor, precum şi plăţile în natură precum alimente, combustibil, maşina companiei şi altele.

Costurile nesalariale includ contribuţiile sociale plătite de angajatori, taxele de angajare considerate costuri cu forţa de muncă, excluzând subvenţiile care au ca scop acoperirea integrală sau parţială a costurilor cu remuneraţia directă a angajatului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO