Profesii

România are cea mai mică pondere a angajaţilor temporari din Europa

România are cea mai mică pondere a angajaţilor...

Autor: Adelina Mihai

14.09.2013, 12:17 610

România are cea mai mică pondere a angajaţilor în regim temporar din Europa, de doar 1,7% din totalul angajaţilor, faţă de media de 13,7% înregistrată la nivelul statelor membre ale Uniunii Europene, arată datele pe 2012 ale Eurostat, biroul de statistică ale Comisiei Europene. Deşi se află încă la niveluri scăzute, procentul angajaţilor în regim temporar din România se află în creştere (în 2011 era de 1,5%), după ce Codul muncii adoptat în mai 2011 a adus o serie de măsuri menite să stimuleze angajările în regim temporar. Totuşi, diferenţele sunt mari faţă de Polonia, stat în care mai bine de unu din patru angajaţi are un contract în regim temporar.

„În ultimii cinci ani, piaţa serviciilor de închiriere de muncă temporară a crescut semnificativ, iar faptul că ponderea angajaţilor temporari în efectivele totale de salariaţi este scăzută arată că încă există potenţial de creştere. Estimez că în următorii cinci ani piaţa se va dubla, iar tot mai multe firme mici şi mijlocii vor apela la închirierea de angajaţi în regim temporar“, a spus Bogdan Florea, directorul general al companiei cu activităţi în domeniul recrutării şi al muncii temporare Trenkwalder, cu afaceri de peste 21 de milioane de euro anul trecut. În prezent, angajatorii care folosesc cel mai mult angajaţi în regim temporar activează în domeniul industriei, mai ales în producţia de componente auto.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO