Profesii

Romeo Urjan este noul preşedinte al Companiei Naţionale a Uraniului

Romeo Urjan este noul preşedinte al Companiei Naţionale...

Autor: Anca Olteanu

28.11.2016, 15:10 182

Romeo Urjan, membru al Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale a Uraniului a ocupat, în perioada mai 2015 - noiembrie 2016, poziţia de director al Direcţiei Tehnice şi Securitate Nucleară în cadrul SN Nuclearelecrica SA (SNN).

„Compania Natională a Uraniului are nevoie de un proces temeinic de eficientizare şi restructurare care să conducă la menţinerea ciclului nuclear integrat al ţării noastre”, a declarat Victor Grigorescu, ministrul Energiei.

Romeo Urjan este expert în operare, construcţie şi punere în funcţiune de capacităţi nucleare, securitate nucleară şi programe de pregătire. De asemenea, a deţinut poziţia de director de Producţie al CNE Cernavodă până în anul 2000, iar ulterior a ocupat diverse poziţii strategice de management la centrala Ontario Power Generation din Canada, de unde a fost recrutat de SNN în anul 2014 cu intenţia de readuce specialiştii români în cadrul societăţii, potrivit comunicatului citat.

Compania Naţională a Uraniului se află într-o situaţie economico-financiară dificilă, iar la începutul lunii octombrie Guvernul a aprobat un ajutor de salvare pentru CNU în limita sumei de 62 de milioane de lei, pentru o perioadă de 6 luni. Pe data de 5 noiembrie, societatea a intrat în posesia primei tranşe din împrumut, în valoare de 47,2 milioane de lei, indică sursa citată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO