Profesii

Salarii de 2.000 de euro la Targul de Cariere

30.04.2007, 16:23 75

Cele peste 100 de companii prezente la editia de anul acesta a Targului de Cariere din Bucuresti au lansat peste 2.000 de oferte de locuri de munca, pentru care au oferit salarii cuprinse intre 400 si 2.000 de euro.
"Companiile ofera salarii de la 400 de euro pana la 2.000 de euro. Cele mai mari salarii au fost pentru posturi de director de companie, specialist tehnic sau inginer. Ofertele de joburi provin din domenii ca FMCG, financiar sau IT si se adreseaza studentilor in an terminal, absolventilor sau celor cu varsta pana in 35 de ani care au mai multi ani de experienta", a declarat Bogdan Gavrila, reprezentant al organizatorilor.
El a precizat ca salariul de 2.000 de euro a fost oferit pentru postul de director in cadrul unei companii de asigurari prezente pe piata locala.
Dintre companiile care au participat la targ cele mai multe au fost multinationalele, in proportie de 70%. Restul au fost companii romanesti sau institutii de stat, printre care s-au numarat Institutul de Studii si Proiectari Energetice (ISPE), Instittuul National de Statistica, SAEM Energomontaj sau D'Art Proiect din Brasov.
Spre exemplu, Institutul National de Statistica a prezentat o oferta de 200 de joburi, dintre care 80 in Bucuresti, pentru consilieri juridici, experti sau inspectori, salariile pornind de la 500 de lei si ajungand pana la 1.600 de lei (470 de euro). Pe de alta parte, ISPE a avut o oferta de joburi in domeniul energetic cu salarii care ajung pana la aproximativ 1.000 de euro.
Cat priveste companiile cu capital romanesc sau de stat, Bogdan Gavrila este de parere ca si acestea au inceput sa isi dezvolte un brand de angajator si sa adopte o filozofie de management care pana in prezent era specifica doar multinationalelor.
Toate companiile prezente la targul care a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute au platit o taxa de participare cuprinsa intre 500 si 3.000 de euro. "Sumele pe care le dau companiile cresc in functie de marimea sau amplasarea standului in cadrul pavilionului si de serviciile conexe primite precum organizarea unor workshopuri sau prezentari", a explicat Gavrila. In plus, vizitatorii au platit pentru prima oara in cadrul unui targ de joburi o taxa de intrare de 3 lei, organizatorii estimand 15.000 de participanti pentru aceasta editie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO