Profesii

„Tinerii nu vor să investească timp în idei şi proiecte care li se par inutile“

Simona Nicolaescu, managing partner în cadrul furnizorului de training Dynamic Human Re­sour­ces Grup

Simona Nicolaescu, managing partner în cadrul furnizorului de training Dynamic Human Re­sour­ces Grup

Autor: Mihaela Pascari

15.04.2016, 07:00 1377
Angajatorii locali scot la bătaie sute de poziţii anual pentru proas­peţii absolvenţi de facultate, dar nu găsesc suficient de multe re­surse pentru nevoile pe care le au, de aceea sunt ne­voiţi să se im­plice în programe prin care să pre­gă­teas­că vi­ito­rii angajaţi. În plus, tre­buie să se adapteze la cerinţele noii ge­ne­raţii dacă vor să îi reţină în com­pa­nie.
 
„Din perspectiva formării sunt implicate resurse din ce în ce mai mari ca să fie formaţi tinerii. De exemplu, companiile din in­dustria IT&C derulează programe cu universităţile astfel încât să îi formeze încă din timpul facultăţii şi am întâlnit proiecte de formare chiar şi în timpul liceului“, a spus Simona Nicolaescu, managing part­ner în cadrul furnizorului de training Dynamic Human Re­sour­ces Grup.
 
Criza forţei de muncă spe­cia­lizată se face simţită mai ales în con­textul în care economia a avut ten­dinţă de creştere în ultimii ani, iar joburile create pentru juniori au devenit din ce în ce mai nume­roase.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO