ZF 24

Trenkwalder din Sibiu, o firmă cu afaceri de peste 100 de milioane de lei şi 3.500 de angajaţi, a intrat în faliment

Peste 3.000 de oameni trebuie să-şi găsească acum un nou angajator şi să aştepte recuperarea banilor neîncasaţi în urma prăbuşirii filialei locale a Trenkwalder

Autor: Adelina Mihai

18.06.2015, 09:30 5819

Trenkwalder a fost un jucător aflat pe locul 5 în topul celor mai mari companii din industria de profil.

Trenkwalder, o companie cu acţionariat austriac specializată în recrutarea şi închirierea de forţă de muncă temporară din Sibiu, a intrat în faliment la două luni după ce şi-a cerut insolvenţa.

Compania avea peste 3.500 de salariaţi în regim temporar, „închiriaţi“ către companiile din regiune, clienţii provenind în special din producţie, componente auto şi din sectorul bancar.  Printre companiile care s-au înscris în tabelul creditorilor se numără Caucho Metal, Conti­nental Automotive Systems, Da­none, Intersnack, Leoni, Robert Bosch sau Steinel Electronic.

„A avut loc un control foarte detaliat al celor de la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală la finalul anului trecut, în urma căruia conturile companiei Trenkwalder au fost poprite, iar firma a intrat în incapacitate de plată. Compania şi-a cerut insol­venţa, iar din momentul des­chiderii procedurii de insolvenţă activitatea companiei a scăzut drastic. Reacţia de recul din piaţă a dus Trenkwalder în faliment pe data de 28 mai“, a explicat Alexandru Rusu, managing partner al companiei Fractal, lichidatorul companiei Trenkwalder.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO