Profesii

Un român conduce departamentul financiar al companiei logistice Kuehne + Nagel din China de Vest

Vladimir Soare

Vladimir Soare

Autor: Cristina Roşca

21.09.2018, 00:07 1268

Vladimir Soare este de aproape doi ani general manager al departa­men­tului financiar din cadrul Kuehne + Nagel pentru regiunea China de Vest. El locuieşte astfel la capătul ce­lă­lalt al lumii, în zona de vest a Chinei, mai exact în Chengdu.

„Ca responsabilitate generală, jo­bul meu presupune managementul fi­nanciar al Chinei de Vest, precum ana­liză financiară, bugetare, planifica­rea cash-flowului şi investiţiile“, spune el.

Lucrează îndeaproape cu direc­to­rul general al regiunii şi cu ceilalţi ma­na­geri operaţionali pentru a asigura o funcţionare cât mai eficientă din punct de vedere financiar (managementul cli­en­ţilor, furnizorilor, taxele locale).

Gigantul elveţian Kuehne + Nagel este prezent în peste 100 de ţări, printre care şi România. Compania cu peste 75.000 de angajaţi are venituri anuale de 20 mld. euro. Pe piaţa din China gru­­­pul este prezent de peste 50 de ani, are peste 3.000 de angajaţi şi 42 de birouri.

„Responsabilitatea automatizării fi­nanciare cade asupra managemen­tu­lui financiar, ceea ce ocupă o parte sem­nificativă a timpului.“ Restul tim­pu­lui este dedicat dezvoltării echipei sale financiare, în special identificarea şi trainingul talentelor locale.

Vladimir Soare şi-a început cariera ca junior associate pentru Price­water­houseCoopers, în departamentul de audit extern. După aproximativ doi ani, a avansat în poziţia de senior asso­ci­ate, de data această în Zurich, Elveţia. „În ianuarie 2013, aflându-mă în al 2-lea an de juniorat în PwC, am fost selectat pentru un secondment de trei luni în Elveţia, iar următorul pas a fost compania de logistică Kuehne + Nagel.

„Dacă vreodată m-aş întoarce în ţara, aş face-o că şi angajat. Mediul antreprenorial în România este foarte controlat şi bazat foarte mult pe relaţii, lucru ce nu cred că se v-a schimba prea curând“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO