Profesii

Un român de 42 de ani conduce o divizie de 1,5 mld. euro din cadrul gigantului P & G în Europa

Radu Maftei a intrat în P&G în urmă cu aproximativ 20 de ani, în cadrul unui seminar de training organizat de companie pentru studenţii europeni.

Radu Maftei a intrat în P&G în urmă cu aproximativ 20 de ani, în cadrul unui seminar de training organizat de companie pentru studenţii europeni.

Autor: Cristina Rosca

16.06.2017, 00:05 1319

Radu Maftei, 42 de ani, este unul dintre cei mai puternici executivi români din cadrul gigantului american P & G, el preluând în urmă cu câteva luni poziţia de director pe Europa peste divizia de produse de îngrijire a părului, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Europa aduce 23% din businessul P & G, iar divizia de produse de îngrijire a părului are o cotă de circa 10%, ceea ce înseamnă că executivul român are pe mână un business estimat de ZF la circa 1,5 mld. euro.

Radu Maftei este unul dintre cei mai lon­gevivi executivi din cadrul P & G, o com­panie care de altfel promovează acest model de dezvoltare. Cei mai mulţi executivi din ca­drul companiei şi-au construit întreaga ca­rieră în cadrul P & G şi au ocupat diverse func­ţii, schimbându-şi poziţia o dată la 3-5 ani.

Românul Radu Maftei a ocupat la rândul său numeroase funcţii în cadrul P & G, ultima fiind aceea de business director la nivel mondial pentru divizia de vopsele şi produse de styling pentru păr. Această poziţie a deţinut-o doar un an şi câteva luni, după ce anterior fusese associate director în ca­drul diviziei de global hair care & color stra­tegy a Procter & Gamble. În 2012 el s-a mutat astfel la Ge­neva, în Elveţia, unde este sediul euro­pean al P & G.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO