Profesii

Una din trei femei executiv nu reuşeşte să împace cariera cu viaţa de familie

Autor: Adelina Mihai

16.01.2011, 23:52 62

Peste 35% din femeile care ocupă poziţii de top management pepiaţa locală spun că dacă se concentrează prea mult la serviciu, nureuşesc să se ocupe de familie şi că încă nu au reuşit să găseascăun echilibru între obligaţiile profesionale şi cele personale,arată rezultatele studiului "Women in leadership" realizat de firmade executive search Stanton Chase pe un eşantion de 300 de femei cufuncţii de top management.

"Aproape 65% din femeile care au participat la sondaj au spusînsă că au reuşit să găsească echilibrul în toate aspectele vieţii,un procent foarte bun comparativ cu alte ţări. De altfel, pestetrei sferturi dintre acestea (77%) s-ar muta dacă ar avea aceastăoportunitate", susţine Annita Pakioufaki, care a preluat conducereabiroului Stanton Chase de la începutul acestui an. Pakioufaki vineîn locul Athenei Tavoulari, care a condus timp de un an biroulcompaniei de la Bucureşti.

Mai mult, aproape 60% din femeile-executiv participante lastudiu spun că reconciliera carierei cu viaţa de familie poate fiun factor limitativ în dezvoltarea profesională viitoare, mai aratărezultatele studiului.

Majoritatea femeilor (56,8%) care ocupă funcţii de topmanagement pe piaţa locală nu cred că discriminarea de gen este ceacare nu le permite o avansare profesională, însă o mare partedintre acestea consideră că există încă discrepanţe majore în ceeace priveşte salariile, pentru că femeile câştigă mai puţin decâtbărbaţii de pe aceeaşi poziţie. De altfel, veniturile unui bărbatCEO român sunt cu 58% mai mari decât cele ale unei femei de peaceeaşi poziţie, potrivit studiului Total Remuneration Surveyrealizat de compania de consultanţă în resurse umane Mercer în2009.

Stanton Chase este una dintre cele mai mari companii derecrutare de executivi de pe plan local, cu afaceri de peste430.000 de euro în 2009 şi pierderi de 73.000 de euro. Compania aînregistrat doi ani de scădere a businessului după ce nivelulafacerilor depăşise în 2007 un milion de euro, cu o rată de profitde aproape 10%.

Fostul şef al companiei spune însă că veniturile Stanton Chaseau crescut cu 40% în 2010. Printre cei mai mari jucători de pepiaţa locală de executive search se numără Pedersen& Partners,Leadeship Development Solutions, KM Trust& Partners şiStein& Partners.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO