Profesii

Unde se fac angajari in lume in acest an

Unde se fac angajari in lume in acest an

Click pentru imaginea intreaga

18.02.2008, 21:31 45

Peste 12.000 de interviuri au fost luate angajatorilor din 13 tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa pentru realizarea studiului privind prognozele de angajare in primul trimestru al anului 2008, initiat de una dintre cele mai mari companii de recrutare la nivel international, Manpower Inc.
Angajatorii din aceste regiuni continua sa anunte planuri optimiste de angajare, in timp ce opt tari din cele 13 tari studiate au estimat perspective de angajare mai putin optimiste comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. De luat in considerare sunt si angajatorii olandezi, francezi si italieni care planuiesc sa creasca frecventa angajarilor inca de anul trecut si care anunta cele mai optimiste scenarii de angajare de cand a fost demarat studiul in aceste tari, in 2003. Dimpotriva, angajatorii din Irlanda previzioneaza cele mai mici planuri de angajare din ultimi patru ani. Studiul arata ca prognozele de angajare in primul trimestru al acestui an sunt pozitive, cu variatii in tarile si regiunile care au fost luate in considerare in acest studiu, respectiv America, Asia si EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa). Cea mai mare cerere de forta a fost raportata de angajatorii din Italia, Olanda si Franta de cand a inceput studiul in aceste tari.
Cele mai mari perspective de angajare la nivel global, in primul trimestru al acestui an, au fost anuntate in Peru, Singapore, India, Argentina, Costa Rica, Hong Kong, Africa de Sud, Australia, Japonia si Norvegia, conform acestui studiu.
Angajatorii irlandezi au raportat, in schimb, cele mai mici planuri de angajari la nivel global. Studiul trimestrial realizat de agentia internationala Manpower este unul dintre cele mai cuprinzatoare studii legate de angajarile in perspectiva, avand la baza aplicarea de interviuri pentru aproximativ 52.000 de angajatori din toata lumea. Raporturile se bazeaza pe informatii adaptate periodic in functie de valabilitatea lor.
"Informatiile pe care le detinem indica faptul ca piata globala a muncii continua sa experimenteze o cerere semnificativa in tari precum India, Franta, Italia si Olanda, cu multe piete influentate de criza de specialisti", a spus Jeffrey A. Joerres, presedinte si CEO al companiei Manpower Inc.
El adauga faptul ca la nivelul Europei angajatorii din Italia, Olanda si Franta au raportat cele mai optimiste planuri de angajare de cand a inceput studiul.
Dintre tarile europene, angajatorii din Norvegia, Olanda, Spania, Germania, Suedia si Marea Britanie prevad cele mai stralucite planuri de angajare in primul trimestru al acestui an. Dimpotriva, angajatorii din Irlanda estimeaza cele mai pesimiste scenarii de angajare din ultimii patru patru ani.
"Scenariile optimiste de angajare din Norvegia sunt sustinute de planurile solide de angajare in sectorul de retail si angro si in sectoarele de productie. In Franta, sunt oportunitati de angajare in sectorul de productie si cel public si social, in care angajatorii au raportat cele mai mari intentii de angajare de cand a inceput studiul", a mai spus Joerres.
"In Germania perspectivele de angajare sunt sustinute de domeniul finantelor, asigurarilor si cel imobiliar", a adaugat el.
Se estimeaza ca activitatea de angajare va incetini in primul trimestru anul acesta in tarile studiate din America, cu exceptia Argentinei si Canadei. Angajatori din Peru, Argentina si Costa Rica raporteaza cele mai optimiste perspective de angajare din urmatoarele trei luni.
Planuri de angajari de amploarea celor din primul trimestru anunta si angajatorii mexicani, in timp ce frecventa angajarilor din SUA se va domoli comparativ cu cea de anul trecut. Cea mai puternica activitate de angajare din ultimii sapte ani este raportata de angajatorii canadieni.
"Avand in vedere climatul afacerilor din SUA nu ar trebui sa fie surprinzator faptul ca asteptarile din primul trimestru sunt mai mici in domeniul finantelor, al asigurarilor, cel imobiliar si al constructiilor. Pe de alta parte, perspectivele de angajare in sectorul constructiilor in Canada sunt cele mai mari din ultimele decenii", a spus Joerres.
Desi perspectivele activitatii de angajare in cele opt tari si teritorii studiate din regiunea Asia-Pacific ar trebui sa fie pozitive, angajatorii din Australia, China, Japonia, Noua Zeelanda, Singapore si Taiwan indica faptul ca va fi o frecventa mai redusa a angajarilor comparativ cu cea de anul trecut.
Cele mai mari planuri de angajare au fost raportate in Singapore si India, in timp ce angajatorii din Taiwan si China au cele mai mici astfel de planuri din regiune.
"In India, angajarile in domeniul constructiilor vor continua, datorita reabilitarii infrastructurii. In acelasi timp, angajatorii din sectorul serviciilor au redus frecventa angajarilor din cauza incheierii sezonului de retail din SUA si Marea Britanie si a scaderii cererii pentru servicii de call center", a mai spus el.
"Planurile de angajare au scazut si in China in toate sectoarele din cazua faptului ca multi angajatori fac o pauza pentru a vedea care va fi impactul noii legi a contractului de munca asupra afacerilor", a mai adaugat el.
Totusi, luand in considerare previziunile optimiste ale angajatorilor din Olanda, Franta si Italia, prognozele indica faptul ca piata fortei de munca din Europa va incepe anul sub auspicii favorabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO