Profesii

Val de schimbări în business de la începutul anului: patru companii din lactate, Tarom, Praktiker şi hotelul Intercontinental şi-au schimbat şefii

Val de schimbări în business de la începutul anului:...

Autor: Mădălina Panaete

10.04.2017, 00:08 968

Mai mult de zece companii din domenii precum transporturi, bunuri de larg consum, bricolaj sau materiale de construcţii şi-au schimbat conducerea de la începutul anului, într-una dintre cele mai efervescente perioade pentru headhunteri.

Industria laptelui, o piaţă de aproape un miliard de euro anual, a ţinut capul de afiş, în condiţiile în care trei dintre primii cinci jucători şi-au schimbat şefii de la începutul anului. Schim­bări au fost şi în bricolaj (Praktiker), producţia de ciocolată (Heidi), dar şi în transporturi sau turism.

Cea mai recentă numire a fost cea a lui Giampaolo Manzonetto în funcţia de di­rector general al Albalact, pro­ducător de lactate cu afaceri de 110 milioane de euro în 2015. El l-a înlocuit pe Stephane Batoux. Giampaolo Manzonetto mai conduce şi celelalte businessuri ale Lactalis pe plan local şi anume Parmalat (Santal) şi grupul LaDorna.

Un alt producător de lactate care şi-a schimbat şeful este Danone România. Compania a numit-o pe Natalia Gelshtein-Kiss în funcţia de director general. Ea l-a înlocuit pe Adrian Pascu, manager care a fost promovat în cadrul businessului din Rusia. Şi Hochland România are un nou director general, în persoana lui Erik Hageleit. Managerul are experienţă pe piaţa românească având în vedere că în perioada 2007-2012 a condus operaţiunile Beiersdorf (Nivea) în România şi Moldova. Hochland deţine în România două fabrici la Sighişoara şi Sovata şi are afaceri de circa 50 milioane de euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO