ZF 24

ZFeLEARNING îşi îmbogăţeşte portofoliul cu încă trei cursuri

ZFeLEARNING îşi îmbogăţeşte portofoliul cu încă...

Autor: Adelina Mihai

15.09.2013, 18:55 229

Cei care vor să evite participarea la un cartel – cea mai gravă încălare a regulilor concurenţei -, să înveţe ce înseamnă contabilitatea de acoperire sau să se pună la punct cu teoria preţurilor de transfer au la dispoziţie trei cursuri online noi disponibile pe  ZFeLEARNING.ro, platforma de cursuri video online în limba română lansată de ZF la jumătatea acestui an.

Cartelurile, înţelegerile secrete pe care le fac companiile concurente din acelaşi sector de activitate pentru maximizarea profiturilor, pot conduce la amenzi de până la 10% din cifra de afaceri în urma controlului făcut de autorităţi, iar modul în care trebuie evitată o astfel de situaţie este prezentat, timp de o oră şi 20 de minute, în cursul video „Cum să evităm practicile interzise de Consiliul Concurenţei?“. Prezentarea cursului este făcută de către Georgeta Dinu, partener şi coordonator al  Practicii de Concurenţă din cadrul casei de avocatură NNDKP (Nestor).

Un alt curs proaspăt lansat de platforma ZFeLEARNING se axează pe explicarea, atât în teorie, cât şi cu ajutorul studiilor de caz, a modelelor de preţuri de transfer prevăzute în Codul fiscal şi ce înseamnă acordurile de preţ în avans. Cursul, denumit „Preţuri de transfer – Documentaţie şi Acorduri de Preţ în Avans“, este prezentat de către Ionuţ Simion, partener al departamentului de taxe în cadrul PwC şi liderul reţelei PwC Preţuri de Transfer din Europa Centrală şi de Est şi de către Daniela Dinu, manager al departamentului de taxe în cadrul PwC şi lider al grupului de preţuri de transfer din România.

„Contabilitatea de acoperire împrotriva riscurilor“, un alt curs nou din portofoliul platformei ZFeLEARNING, se adresează profesioniştilor care raportează sau urmează să raporteze situaţii financiare după standardele IFRS (Standarde Internaţionale de Raportare Financiară) sau pachete de raportare bazate pe IFRS sau orice alt standard care prevede conceptul de contabilitate de acoperire. Prezentarea cursului, care se adresează doar celor care au cunoştinţe de bază IFRS, este făcută de către Ana-Maria Butucaru, senior manager al departamentului de audit şi servicii financiare din cadrul PwC România.

Cele trei cursuri, disponibile la un preţ de 38 de euro (TVA inclus), vin în completarea celorlalte zece cursuri online de pe platforma ZFeLEARNING, dezvoltată de ZF în parteneriat cu BDO Business School (programul de training al companiei de audit şi consultanţă de business BDO), Expand Health România (firmă de consultanţă în management şi marketing), Nestor Nestor Diculescu Kingston Pedersen (firmă de avocatură) şi The Academy at PwC (centrul de training al firmei de audit şi consultanţă fiscală PwC). De asemenea, cei interesaţi mai pot accesa gratuit cursul integral despre TVA la încasare.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO