Proprietăţi

4.000 de apartamente de 750 mil. euro, la vanzare

09.02.2007, 18:44 41

Targul Condominium, care va avea loc in perioada 15-18 februarie, va reuni aproape 35 de proiecte imobiliare, care totalizeaza peste 4.000 de apartamente. In acelasi timp, valoarea totala a proiectelor expuse spre vanzare la targ depaseste 750 de milioane de euro.
La acest targ vor fi expuse 90 de modele de apartamente cu preturi cuprinse intre 45.000 de euro si cateva sute de mii de euro, localizate in Bucuresti, in zone limitrofe Capitalei, precum si pe malul Marii Negre.
Printre proiectele imobiliare care vor fi expuse la acest targ se numara si proiectul denumit Mediteraneo, demarat de compania Geadel Consulting. Aceasta va investi circa 17 milioane de euro pentru dezvoltarea unui proiect rezidential cu 70 de apartamente in zona lacului Pipera din Bucuresti.
Geadel Consulting, cu sediul in Bucuresti, a fost infiintata anul trecut si are ca obiect principal activitatile de consultanta pentru afaceri si management.
Un alt proiect care va fi lansat la targul de apartamente din Capitala se numeste Domenii si va cuprinde 11 apartamente. Complexul este dezvoltat de compania Villimob Consulting din Ploiesti si va fi amplasat in zona Domenii din Bucuresti. Proiectul necesita fonduri in valoare de circa 15 milioane de euro.
La Targul Condominium vor participa si firme de design interior sau banci. Presedintele Asociatiei Agentiilor Imobiliare din Romania a declarat pentru agentia de stiri Mediafax ca pretul apartamentelor vechi ar putea sa scada pentru prima data in acest an ca urmare a finalizarii unor proiecte rezidentiale.
Cleciu a mai precizat ca in Bucuresti se afla, in diferite stadii de dezvoltare, proiecte rezidentiale care totalizeaza 15.000 de unitati locative, in timp ce necesarul de locuinte este estimat la circa 60.000 de unitati.
Astfel, cererea ramane in continuare mai mare decat oferta, ceea ce duce la o continua crestere a pretului apartamentelor. Numai in primele zile dupa integrare s-a observat o crestere de 5% a pretului apartamentelor vechi.
"Acelasi apartament costa cu 20% mai mult decat in decembrie", a spus Cleciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO