Proprietăţi

Administrarea proiectului Esplanada, la Primaria Capitalei

19.02.2007, 18:49 19

Primaria Bucuresti ar putea prelua de la Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) toate drepturile si obligatiile in legatura cu proiectul Esplanada, din zona centrala a Capitalei, inclusiv terenul necesar dezvoltarii imobiliare, estimate la un miliard de euro.
Primaria Capitalei preia toate drepturile si obligatiile MTCT aferente proiectului de parteneriat public - privat Esplanada, actele si documentele rezultate de la lansarea proiectului pana in prezent, precum si contractele de consultanta, evaluare, in curs de executare, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta a Guvernului, elaborat de institutie si lansat spre dezbatere publica.
MTCT propune Guvernului sa aprobe transmiterea imobilelor amplasate pe terenul necesar constructiei proiectului Esplanada in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), dupa ce vor fi declarate ca fiind de utilitate publica. Transferul va fi realizat in baza unui protocol care va fi incheiat intre MTCT si CGMB in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta. In urma acestui transfer, Primaria va finaliza procedurile de parteneriat public-privat si va clarifica situatia terenurilor revendicate in instanta de fostii proprietari.
Pentru proiectul Esplanada, estimat la o valoare cuprinsa intre 800 mil. euro si un miliard de euro, autoritatile au selectat grupul ungar Trigranit ca partener privat. Proiectul - unul dintre cele mai mari de pe piata imobiliara - include constructia unui ansamblu de spatii de birouri, locuinte si spatii comerciale, pe o suprafata de teren de peste 10,7 hectare. Suprafata construita a proiectului este de circa 800.000 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO