Proprietăţi

Africa Israel, 10 mil. euro pentru un teren in Capitala

31.10.2006, 18:09 14

Africa Israel Europe, subsidiara companiei israeliene Africa Israel Properties, a achizitionat doua loturi de teren cu o suprafata totala de 100.000 de metri patrati in Bucuresti pentru 10 milioane de euro, pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar, care va cuprinde 2.000 de locuinte si spatii comerciale.
Terenul este amplasat in nordul Bucurestiului si va cuprinde, pe langa locuinte si spatii comerciale, mai multe cladiri publice, suprafata construita a proiectului fiind de aproximativ 250.000 de metri patrati. Dezvoltarea proiectului se va realiza in mai multe etape, pe parcursul anilor viitori.
"Africa Israel vede Romania ca pe o tinta strategica pentru investitii, in special ca urmare a aderarii la Uniunea Europeana in 2007. Vom continua sa examinam si alte proiecte de investitii din Romania, dar si din Serbia, Bulgaria si Cehia", a declarat Avi Nota, director general executiv al AFI Europe.
In Romania, Africa-Israel Europe va mai investi, impreuna cu New Century Holding (NCH), aproximativ 165 de milioane de euro intr-un proiect imobiliar dezvoltat pe un teren de 120.000 mp in zona Bulevardului Timisoara din Bucuresti, care va cuprinde un mall si cinci cladiri de birouri.
Proiectul va fi construit de catre Cotroceni Park in locul fostei fabrici UMEB, din Bucuresti, care a fost partial demolata. Africa-Israel Europe si NCH detin fiecare cate jumatate din actiunile Cotroceni Park.
Primul proiect dezvoltat de companie este Cotroceni Mall, care va avea, in prima faza, o suprafata construita de 170.000 de metri patrati si pentru care vor fi alocate investitii de circa 100 de milioane de euro. Suprafata inchiriabila va fi de 60.000 de metri patrati.
In faza a doua a proiectului se vor construi inca 24.000 de metri patrati de spatii comerciale, din care 20.000 vor fi destinati inchirierii. Pentru aceasta etapa au fost prevazute investitii de 15 milioane de euro.
Prima faza a proiectului va fi finalizata la sfarsitul primului trimestru al anului 2008.
Pe langa centrul comercial, Cotroceni Park va dezvolta, in aceeasi locatie, cinci cladiri de birouri, cu aproximativ 12.000 de metri patrati fiecare, care vor fi finalizate, de asemenea, in anul 2008.
Africa Israel are la dispozitie circa 500-600 de milioane de euro pentru investitii imobiliare in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO