Proprietăţi

Africa Israel are in plan o achizitie de 20 mil. euro

05.03.2007, 18:48 11

Compania de dezvoltare imobiliara BSR Europe, care dezvolta printre altele si ansamblul rezidential West Park din estul Bucurestiului, ar putea vinde proprietati imobiliare situate in Romania, cu o valoare de 20,7 milioane de euro (115,4 mil. sekeli) catre Africa Israel, au anuntat companiile listate la bursa de la Tel Aviv, citate de publicatia israeliana Globes.
Cele doua companii nu negociaza doar vanzarea proprietatilor din Romania, pe lista posibilelor tranzactii dintre BSR Europe si Africa Israel aflandu-se alte sase proprietati, cu o valoare de 85,5 mil. euro.
Initial, cele doua companii anuntasera ca ar putea incheia o afacere care sa cuprinda vanzarea a zece proprietati, pentru circa 135 mil. euro.
In cazul in care acordul va fi incheiat in structura actuala, valoarea totala a tranzactiei se va ridica la 121,5 mil. euro, iar BSR Europa va inregistra un castig de aproape 83 mil. euro, potrivit aceleiasi surse.
BSR Europe dezvolta in prezent un ansamblu rezidential in apropierea Lacului Morii, denumit West Park. Totodata, compania a anuntat ca va incepe in acest an lucrarile la un alt proiect rezidential, care va cuprinde aproximativ 1.000 de apartamente, in Pantelimon.
In Romania, Africa Israel detine o participatie de 50% in compania care dezvolta proiectul comercial Cotroceni Park, investitia totala implicata de acest proiect fiind estimata la peste 200 mil. euro. Partenerul Africa Israel pentru Cotroceni Park este compania NCH Real Estate, care detine la randul ei 50% din compania dezvoltatoare.
Africa Israel a anuntat totodata investitii de 400 de milioane de euro pe piata locala, dupa ce a achizitionat mai multe loturi de teren in Bucuresti, pe care intentioneaza sa dezvolte proiecte pe toate segmentele pietei imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO