Proprietăţi

ANL a recepţionat de la începutul anului 482 de locuinţe, din 4.820 aflate în construcţie

ANL a recepţionat de la începutul anului 482 de locuinţe, din 4.820 aflate în construcţie

Autor: Andreea Neferu

24.05.2011, 12:14 245

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a recepţionat anulacesta circa 10% din totalul de unităţi locative aflate în prezentîn diverse stadii de execuţie, a declarat Romeo Drăgan, directorgeneral adjunct al instituţiei, în cadrul conferinţei "Cât costă săconstruieşti un metru pătrat de apartament în România", organizatăde Ziarul Financiar.

"În 2011 am recepţionat 482 de unităţi locative din totalul de4.820 aflate în diverse stadii de execuţie. Pe de altă parte, în2010 am recepţionat 2.501", a spus Drăgan. Standardele de costadoptate anul trecut pentru construcţia de locuinţe ANL stabilescca un metru pătrat să coste 380 de euro fără TVA, respectiv 471 deeuro cu TVA.

"Poate că acest referenţial (standardul de cost - n.red.)suportă îmbunătăţiri, necesită o updatare în fiecare an, însăreflectă un prag în care ANL trebuie să se încadreze. La acest costse adaugă însă cheltuieli pentru obţinerea şi amenajarea terenului,precum şi alte cheltuieli accesorii", a spus Eugen Curteanu,secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şiTurismului, prezent de asemenea la conferinţă.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO