Proprietăţi

Apartamente cu 8.600 euro/mp in parcul Bordei

06.12.2007, 18:23 26

Apartamentele dintr-un bloc construit pe strada Gogol din nordul Bucurestiului, in imediata vecinatate a parcului Bordei, se tranzactioneaza cu preturi cuprinse intre 8.000 si 8.600 euro/metru patrat construit, fiind cele mai scumpe de pe piata rezidentiala a Capitalei, potrivit companiei de consultanta imobiliara Colliers International, care a realizat un studiu asupra pietei de lux din Bucuresti.
"Este vorba de o constructie deosebita pe strada Gogol, P plus 4, in imediata apropiere a parcului. Proiectul include mai putin de 15 apartamente, cu suprafete construite (inclusiv terase) de peste 250 de metri patrati", spun oficialii Colliers.
In aceste conditii, preturile acestor apartamente depasesc 2 mil. euro, suma cu care poate fi cumparata o locuinta si in orase precum Paris sau New York. Proprietatile scoase la vanzare in zonele consacrate ca fiind de lux, precum Primaverii, au preturi cuprinse intre 4.500 si 6.000 de euro, fara TVA, pe metru patrat construit, in cazul cladirilor deja finalizate.
"Colliers nu promoveaza acest proiect (imobilul de pe Gogol - n.r.), imobilul facand doar obiectul unui studiu al pietei de lux din Bucuresti. Totusi, din informatiile primite, se pare ca exista deja apartamente vandute, iar altele sunt in negociere", spun consultantii care nu au dorit sa dezvaluie numele dezvoltatorului.
Pretul este un record pentru piata locala, tinand cont ca printre cele mai scumpe locuinte tranzactionate in acest an s-a numarat o vila de 1.052 de metri patrati, a carei vanzare pentru 3,2 mil. euro a fost intermediata de Eurisko, in timp ce Regatta a vandut anul acesta o vila in Iancu Nicolae pentru 4.500 euro/metru patrat construit. Pretul mediu al locuintelor din Bucuresti este de circa 1.800 de euro metrul patrat.
Principalul element care a determinat acest pret este "locatia intr-o zona exclusivista in care exista penurie de terenuri", afirma reprezentantii Colliers. "Apartamentele sunt dotate si utilate cu mobilier si instalatii de lux, sistem 'casa inteligenta', sistem home cinema integrat si multe alte detalii care definesc acest imobil", precizeaza consultantii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO