Proprietăţi

Apartamentele din Romania s-au scumpit mai mult decat cele din Ungaria sau Cehia

Apartamentele din Romania s-au scumpit mai mult decat cele din Ungaria sau Cehia

Click pentru imaginea marita

08.02.2007, 19:09 8

Ritmul de crestere al preturilor apartamentelor din Romania este unul dintre cele mai ridicate din Europa Centrala si de Est, arata un studiu al The Royal Institution of Chartered Surveyors. Potrivit acestuia, preturile locuintelor din Romania au inregistrat o crestere peste nivelul unor state precum Ungaria sau Cehia, dar sub cresterea inregistrata in Polonia sau Bulgaria, la nivelul anilor 2005-2006.
Pe de alta parte, potrivit studiului, ritmul de crestere s-a temperat in 2006 la circa 15%, fata de aprecierea de 20% inregistrata in 2005, in timp ce in Ungaria, spre exemplu, cresterea de la an la an este sub nivelul de 10%.
Anul acesta a inceput cu noi majorari de preturi pe piata rezidentiala, cel putin in Bucuresti unde, potrivit unei analize bazate pe ofertele de vanzare publicate pe site-ul de profil anuntul.ro, preturile au crescut cu 5% inca din prima luna a anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO