Proprietăţi

Cele mai ieftine locuinte noi din Bucuresti, dezvoltate de companii locale

Cele mai ieftine locuinte noi din Bucuresti, dezvoltate de companii locale

Click pentru imaginea intreaga

10.04.2008, 20:05 55

Cele mai ieftine locuinte noi din Bucuresti sunt cele destinate de fapt clasei medii, care a inceput sa cuprinda un numar tot mai mare de locuitori ai Capitalei si sunt dezvoltate in special de companii cu actionariat local.
Un numar de 15 proiecte din cartierele Bucurestiului si din imprejurimile orasului au preturi medii de circa 1.100 de euro/metrul patrat construit plus TVA, insemnand un nivel de circa 1.500-1.600 de euro/mp util, cu TVA inclus, reiese din datele prezentate in cea de-a doua editie a catalogului de Ansambluri Rezidentiale realizat de BUSINESS Magazin. Pe masura ce piata locuintelor de lux s-a aglomerat, un numar tot mai mare de investitori s-a indreptat catre segmentul locuintelor accesibile persoanelor cu venituri medii de circa 1.000 de euro lunar, aflate in cautarea unei locuinte.
Ansamblurile se gasesc in zone clasice ale Bucurestiului, precum Titan, Militari, Drumul Taberei, Colentina sau Berceni, dar si in localitati adiacente, precum Jilava, Snagov sau Buftea, unde sunt dezvoltate in general proiecte de vile.
Proiectele sunt dezvoltate in general de companii romanesti (Domus Stil pentru Confort City, Conarg pentru Rasarit de Soare, Can Serv pentru Primavara sau Alf Company pentru Pipera Citylights), dar si de companii cu actionariat israelian (Euro Habitat sau BSG Investments), turcesc (Opus Land Development) sau maghiar (Ablon Group).
Unul dintre motivele pentru care o buna parte dintre ansamblurile rezidentiale cu locuinte catalogate ieftine, tinand cont de preturile pietei, sunt dezvoltate de companii romanesti, este legat de faptul ca acesti investitori au avut acces de multi ani la terenuri ieftine situate in zone relativ bune ale Capitalei.
In ceea ce priveste ansamblurile dezvoltate in afara Bucurestiului, preturile sunt la randul lor influentate de pretul terenurilor, sub nivelul celor practicate in interiorul orasului.
Preturile medii practicate in ansamblurile rezidentiale de pe piata Capitalei sunt de circa 1.600 de euro/metrul patrat construit plus TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO