Proprietăţi

Colliers: Din multele malluri anunţate, doar la şapte proiecte se lucrează

Autor: Cristi Moga

26.01.2011, 23:36 19

O bună parte din proiectele de centre comerciale anunţate pentruacest an vor avea întârzieri de execuţie ca urmare a problemelor definanţare, în prezent fiind în execuţie doar şapte proiecte,potrivit unui studiu al firmei de consultanţă imobiliară ColliersInternational.

Anul trecut au fost inaugurate trei centre comerciale, în timp ceîn acest an sunt anunţate opt proiecte, în special pentru a douajumătate a acestui an. "Începerea de proiecte noi depinde foartemult de ruperea cercului vicios retaileri - dezvoltatori - bănci.Momentan, dintre numeroasele proiecte anunţate în piaţă, doar şapteau lucrări active pe şantier", afirmă reprezentanţii Colliers.Relativ certe sunt inaugurările proiectelor Galleria Arad, MaritimoConstanţa sau Colosseum Bucureşti, dezvoltări anunţate de mai mulţiani, la care se lucrează şi care au contract semnat cu principalaancoră - hipermarketul. Consultanţii se aşteaptă la un an destabilitate pe piaţa centrelor comerciale, după ce în 2010 nu a maifost închis niciun proiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO