Proprietăţi

Dawnay Day vine cu 135 mil. euro in Cluj si Arad

19.03.2007, 19:30 14

Grupul britanic de investitii si servicii financiare Dawnay Day, care detine centrul comercial MacroMall din Brasov, spune ca va investi in urmatorii doi ani 135 de milioane de euro in doua proiecte imobiliare in Cluj-Napoca si Arad.
Primul proiect, demarat pe amplasamentul fostei fabrici Tricotaje Somesul, aflat in centrul orasului Cluj-Napoca, se ridica la 85 de milioane de euro. Proiectul va include un hotel de patru stele, un business center cu o suprafata utila de 10.000 de metri patrati, dar si spatii comerciale pe o suprafata de aproximativ 32.000 de metri patrati. Fabrica Tricotaje Somesul detinea in zona un teren de 18.000 de metri patrati.
Dezvoltatorul acestui proiect va fi un joint-venture intre Dawnay Day Pan Terra si Atrium Centers, noul complex imobiliar urmand sa se numeasca Atrium Center Cluj. Atrium Centers este o companie cu capital britanic infiintata pentru administrarea si dezvoltarea acestui proiect.
"Investitia de la Cluj este cea mai importanta dintre cele pe care intentionam sa le demaram pe piata locala. Credem ca acest oras are un potential de dezvoltare important", a declarat pentru ZF Transilvania Adina Calinescu, country manager Atrium Centers. Reprezentantii Dawnay Day au mai declarat ca lucrarile la proiectul din Cluj-Napoca vor fi demarate anul acesta in octombrie, urmand sa fie finalizate in primele patru luni din 2009.
Dawnay Day, care a incheiat saptamana trecuta achizitia locatiei fabricii Tricotaje Somesul, nu a dorit sa faca publica valoarea tranzactiei, insa, potrivit unor surse de pe piata imobiliara, terenul fostei fabrici valora in jur de 10 mil. euro. Tranzactia de la Cluj a fost intermediata de catre firma de avocatura Linklaters, prin avocatul Alin Buftea.
Potrivit informatiilor furnizate de oficialii Dawnay Day, in perioada urmatoare grupul britanic, tot in colaborare cu Atrium Centers, intentioneaza sa mai deruleze proiecte imobiliare in Arad, Baia Mare si Satu Mare.
Proiectul de la Arad va presupune o investitie de aproximativ 50 mil. euro si va include un centru comercial cu o suprafata utila de aproximativ 30.000 de metri patrati. Grupul britanic a achizitionat deja in zona centrala a orasului Arad un teren, lucrarile la centrul comercial urmand sa inceapa anul acesta in august si sa fie finalizate la sfarsitul lui 2008.
Anul trecut grupul britanic a achizitionat prin intermediul Dawnay Day Carpathian centrul comercial MacroMall din Brasov, pentru 19 mil. euro, aceasta fiiind prima achizitie a britanicilor pe piata locala.
Grupul britanic Dawnay Day detine active totale in valoare de peste 3 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO