Proprietăţi

Dezvoltatorul mall-ului AFI Cotroceni a obţinut o extindere de luni pentru rambursarea unui credit de 234 mil.euro

Dezvoltatorul mall-ului AFI Cotroceni a obţinut o...

Autor: Cristina Cuncea

22.05.2014, 14:41 847

"În luna martie am obţinut un credit pentru finanţarea dezvoltării AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, în sumă de 216,063 milioane de euro, având în vedere că iniţial împrumutul ajungea la scadenţă pe 25 mai 2014. Compania este acum în curs de finalizare a termenilor finanţării cu un sindicat de trei bănci, care include şi finanţatorul curent al proiectului. Înţelegerea vizează finanţarea integrală a creditului, care va fi achitat într-o perioadă mai mare de timp. Am obţinut o extindere a termenului de rambursare a creditului iniţial până pe 25 iulie, având în vedere că semnarea contractului de refinanţare cu cele trei bănci urmează să se realizeze până la 15 iunie", se arată într-un raport al companiei.

Potrivit unor anunţuri anterioare ale AFI Europe, grupurile austriece Erste şi Raiffeisen vor refinanţa, alături de Deutsche Pfandriefbank, împrumutul obţinut în anul 2008 de la banca germană Hypo Real Estate, intrată în portofoliul statului german.

Mallul, primul proiect al grupului israelian în România, are o suprafaţă închiriabilă de 80.000 de metri pătraţi, fiind evaluat la 375 milioane de euro. Centrul comercial a avut anul trecut un venit operaţional net de 28,7 milioane de euro, iar estimările pentru acest an vizează peste 29 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO