Proprietăţi

DTZ: Doar 1% din spaţiile de birouri închiriate de firme în trimestrul doi au fost pentru extindere

DTZ: Doar 1% din spaţiile de birouri închiriate de firme în trimestrul doi au fost pentru extindere

Autor: Mediafax

06.09.2010, 11:46 50

Suprafaţa spaţiilor de birouri închiriată de companii în vedereaextinderii activităţii a reprezentat doar 1% din totalul arieitranzacţionate în al doilea trimestru, în timp ce relocările aucumulat aproape 90% din total, potrivit firmei de serviciiimobiliare DTZ Echinox citată de Mediafax Business.

Comparativ cu primele trei luni ale acestui an, livrările dintrimestrul doi au înregistrat o scădere de 23%. Acelaşi trend afost urmat şi de suprafaţa net închiriată (reprezentată printranzacţii de tip relocări, extinderi, subînchirieri şipreînchirieri), aceasta cumulând aproximativ 38.500 metri pătraţiîn perioada martie-iunie 2010, după o scădere de 14% comparativ cutrimestrul precedent, se arată într-un comunicat al DTZEchinox.

Din totalul net închiriat în perioada aprilie - iunie 2010, 89%au reprezentat tranzacţiile tip relocări, 6% preînchirierile, 4%tranzacţiile de subînchiriere, iar 1% extinderi.

Aproximativ 50% din tranzacţiile de închiriere din trimestrul aldoilea au vizat relocări în zona centrală a Bucureştiului, înaceeaşi perioadă cererea de spaţii de birouri în zona de nordcumulând 28%. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO