Proprietăţi

Fond imobiliar de un miliard de euro lansat de ING

03.10.2006, 19:46 23

Divizia de investitii imobiliare a ING Group, ING Real Estate Investment Management (ING-REIM), a lansat un fond de investitii cu o tinta de capitalizare de minimum un miliard de euro, care vizeaza proiecte imobiliare in Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Romania si Austria.
Fondul, cu o durata de viata de 10 ani, este denumit ING Real Estate Property Fund Central and Eastern Europe si are in vedere proiecte de investitii in special pe segmentul de retail, care sa genereze randamente de 10%-11%, se arata intr-un anunt al companiei.
Prima inchidere a fondului este prevazuta pentru 1 noiembrie 2006.
"Monitorizam foarte atent oportunitatile de pe piata imobiliara, prin biroul regional din Praga si cu ajutorul oficiilor din Polonia, Ungaria si Romania (care va fi operational din luna octombrie a acestui an - n.r.). Speram ca pana la sfarsitul anului 2007 sa realizam, prin intermediul fondului, investitii a caror valoare va depasi 400 de milioane de euro", a declarat Martin Sabelko, director executiv al ING REIM Central Europe.
Pe langa vehiculul de investitii imobiliare pentru Europa Centrala si de Est, ING REIM a lansat alte doua fonduri imobiliare destinate Europei, pentru proiecte de infrastructura si, respectiv, de sanatate, a caror valoare tinta cumulata este de peste patru miliarde de euro.
ING REIM este una dintre cele mai puternice companii de real estate din lume, cu un portofoliu de afaceri de 75 de miliarde de euro si oficii in 18 state din Europa, America de Nord, Asia si Australia.
In trimestrul doi al acestui an, ING Group, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, a inregistrat o crestere a profitului de 30%, motorul acestei cresteri fiind veniturile peste asteptari provenite din online banking. Profitul net a ajuns la 2,01 miliarde de euro (2,59 mld. dolari), de la 1,55 mld. euro in aceeasi perioada a anului trecut. Directorul executiv Michel Tilmant a declarat ca incearca sa reduca dependenta grupului de piata olandeza, prin extinderea operatiunilor online banking in Europa, Australia si Canada.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO