Proprietăţi

Fondul Equest alege Targoviste pentru un proiect de 8 mil. euro

23.07.2007, 18:28 15

Fondul de investitii imobiliare Equest Balkan Properties, listat la Bursa AIM de la Londra, si-a trecut in portofoliu cea de-a noua proprietate de pe piata locala, prin preluarea unui centru de retail la Targoviste, in urma unei investitii de opt milioane de euro, au anuntat reprezentantii companiei.
Equest a semnat o intelegere pentru preluarea firmei Modul Shopping Center, prin intermediul subsidiarei Union Properties. Modul Shopping Center detine un centru de retail cu o suprafata inchiriabila de 6.520 de metri patrati, care va fi ocupat din luna septembrie a acestui an de un magazin Praktiker, precum si de o unitate a unui retailer de produse electronice si electrocasnice.
"Proiectul este plasat in centrul orasului Targoviste, in apropierea unei artere importante, intr-o zona aflata intr-un proces de transformare in parc de retail", au declarat reprezentantii Equest. Randamentul investitiei este estimat la peste 8% pe an, in conditiile unui grad de ocupare de 100%.
Proprietarii firmei Modul Shopping Center sunt Enache Florin, cu o participatie de 95%, si Enache Doina-Nina, care detine 5%, potrivit datelor de la Registrul Comertului.
Proiectul de la Targoviste reprezinta cea de-a doua proprietate detinuta de Equest in afara Bucurestiului, tinand cont ca fondul detine si centrul comercial Moldova Mall de la Iasi, pentru care a platit 34,5 mil. euro. Valoarea cumulata a proiectelor Equest de pe piata locala depaseste 160 mil. euro. Investitorii britanici sunt printre cei mai activi jucatori de pe piata locala, alaturi de Equest, investitii importante fiind derulate de fonduri precum Dawnay Day, Fabian, North Real Estate sau European Convergence Property Company.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO