Proprietăţi

Fratii Cristescu fac parc industrial pe locul Faur

13.06.2007, 18:38 74

O parte din halele producatorului de material rulant Faur Bucuresti, companie controlata prin intermediul Begacom de cunoscutii oameni de afaceri timisoreni Emil si Marius Cristescu, vor fi eliberate, spatiul liber urmand sa fie folosit pentru amenajarea unui parc industrial.
"De cand am preluat aceasta societate am avut in vedere eliberarea treptata a unor hale. Acest lucru va avea un impact pozitiv asupra companiei pentru ca prin comasarea productiei intr-un spatiu mai mic se vor micsora costurile", a spus Marius Cristescu.
Anul acesta vor fi dati in folosinta 50.000 de metri patrati de hale industriale in Bucuresti, urmand ca la sfarsitul proiectului, in 2010, sa se ajunga la circa 200.000 mp de hale.
"Pana in acest moment avem deja 7.000 de metri patrati de hale care au fost inchiriati de diferite firme", a precizat Cristescu.
El spune ca investitia de anul acesta la Faur se va ridica la circa 10 mil. euro.
Oamenii de afaceri timisoreni, care sunt actionari la circa 30 de firme din Timisoara si din tara, vor da in folosinta anul acesta birouri si spatii industriale de circa 180.000 de metri patrati, la o valoare estimata de ZF la peste 80 mil. euro.
Astfel, in afara de cei 50.000 de patrati de hale din Bucuresti se vor mai da in folosinta 20.000 mp de birouri si inca 100.000 mp de hale in Timisoara.
Pachetul majoritar de actiuni al companiei Faur a fost preluat de la stat, in 2003, de un consortiu format din firmele Laminate, Relco, Begacom si Rafinaria Astra Romana Ploiesti, printr-o tranzactie de 3,5 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO