Proprietăţi

Gigant Construct ieftineste apartamente in Pallady Residence

19.10.2008, 19:33 161

Compania de dezvoltare imobiliara Gigant Construct, detinuta de cinci oameni de afaceri islandezi, a scos la vanzare la un pret mai mic cu circa 20% zece apartamente din cadrul ansamblului rezidential Pallady Residence, a carui finalizare este programata pentru sfarsitul acestui an, a anuntat compania.

Astfel, urmatoarele zece apartamente vor fi vandute la pretul de 1.000 de euro/metrul patrat construit plus TVA, dupa ce in urma cu cateva luni preturile medii erau in jurul valorii de 1.300 de euro/mp construit plus TVA.
Ansamblul cuprinde 134 de locuinte situate in estul Capitalei, in doua blocuri cu cinci si sase etaje din zona bulevardului Theodor Pallady, dintre care 99 au fost vandute pana in prezent, potrivit informatiilor de pe site-ul companiei.
Proiectul este realizat pe un teren cu o suprafata de 6.000 mp si va cuprinde si o parcare subterana cu o capacitate de 124 de locuri.
Gigant Construct da astfel al doilea semnal ca preturile apartamentelor noi pot suferi ieftiniri, dupa ce analiza Bucharest Real Estate Index (BREI) realizata de firma de consultanta imobiliara Colliers International a semnalat saptamana trecuta prima evolutie de acest gen.
Islandezii au finalizat anul trecut primul proiect in Bucuresti - Siriului Residence format din 63 de apartamente - si au in constructie un al treilea proiect in cartierul bucurestean Titan - Pallady Towers - format din peste 300 de apartamente a caror finalizare este programata pentru finalul anului 2009.
Compania isi concentreaza activitatea in zona de est a Bucurestiului, unde detine alte trei loturi de teren pe care intentioneaza sa construiasca 1.500 de apartamente.
Pe de alta parte, Islanda este puternic lovita de criza financiara internationala, trei banci prabusindu-se din cauza unor datorii cumulate de circa 45 de miliarde de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO