Proprietăţi

GLL investeste 70 mil. euro in doua proiecte imobiliare

20.07.2006, 19:40 34

Compania germana GLL Real Estate, noul proprietar al cladirii Charles de Gaulle Plaza si administratorul fondului de investitii Accession Fund (1 mld. euro), va investi 70 mil. euro in dezvoltarea unui imobil pe strada Iancu de Hunedoara din Capitala si in construirea unei alte cladiri de birouri in Piata Charles de Gaulle.
"Investim in Metropolis Project (numele proiectului), care va fi dezvoltat de firma austriaca Soravia si va fi compus din spatii de birouri, un hotel si o zona comerciala", a declarat, ieri, George Leslie, presedintele de achizitii in Europa Centrala si de Est al companiei. Prezenti pe piata din Romania din 2 iunie, de cand au realizat cea mai mare tranzactie imobiliara de pe piata (achizitionarea Charles de Gaulle Plaza pentru mai mult de 80 mil. euro - n. red.), grupul german va investi in dezvoltarea acestui proiect 50 mil. euro, cladire ce va gazdui spatii de birouri pe 11.000 metri patrati, un hotel cu 82 de camere si o zona comerciala de 2.600 mp. GLL se afla in discutii cu lanturile hoteliere internationale Marriott, Hilton si Accor pentru inchirierea spatiului din viitoarea cladire.
Pe langa acest proiect, grupul german mai are pe macheta construirea unei cladiri adiacente Charles de Gaulle Plaza, pe o suprafata de 7.000 de metri patrati, in care urmeaza sa fie gazduite tot spatii de birouri, precum si cel putin o noua achizitie in Capitala pana la sfarsitul anului.
"Pana acum doi ani, investitorii nu erau foarte dornici sa vina in Romania. Acum, aceasta piata ofera unul dintre cele mai bune randamente (euro/an) din Europa. In Paris, la o cladire de genul Charles de Gaulle Plaza, yield-ul este de maxim 5%, in timp ce in Bucuresti randamentul este de 8%", a declarat Leslie.
"In planurile companiei nu intra doar Bucurestiul, unde va fi greu de facut o noua achizitie de dimensiunea Charles de Gaulle Plaza, dar si restul tarii, fiind monitorizate atent orase precum Constanta, Brasov sau Timisoara", declara oficialii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO