Proprietăţi

Grupo Lar face peste 1.000 de apartamente in Bucuresti

22.02.2007, 18:15 38

Grupul spaniol de dezvoltare imobiliara Lar va mai construi aproximativ 900 de apartamente in Bucuresti, in doua proiecte rezidentiale care ar putea fi demarate in acest an.
"Am achizitionat un teren cu o suprafata de un hectar in sectorul cinci al Capitalei pe care intentionam sa construim circa 200 de apartamente, precum si un teren de doua hectare in sectorul doi, unde vom construi aproximativ 700 de apartamente. Este prematur sa vorbim despre valoarea acestor investitii, deoarece nu au fost facute inca toate studiile necesare pentru demararea proiectelor", a declarat Ionut Dogaru, country manager al companiei.
Finalizarea celor doua ansambluri rezidentiale va duce portofoliul dezvoltatorilor spanioli la peste 1.000 de apartamente construite in Bucuresti, dupa ce Grupo Lar a lansat primul proiect local, Natura Residence, in parteneriat cu RED Management Capital.
Natura Residence cuprinde 186 de apartamente si implica o investitie de aproape 30 mil. euro. Proiectul va fi executat in doua etape, finalizarea primei parti, care va cuprinde 87 de apartamente, fiind programata pentru sfarsitul anului viitor.
Pretul de vanzare al locuintelor din cadrul proiectului Natura Residence porneste de la 1.300 euro/mp construit, veniturile dezvoltatorilor din vanzarea apartamentelor fiind estimate la mai mult de 35 mil. euro.
"Urmarim extinderea si in alte orase din tara precum si demararea unor proiecte imobiliare pe alte segmente de piata", a mai spus Dogaru.
Agentul de vanzare a locuintelor din Natura Residence este compania de consultanta imobiliara Eurisko, iar circa 70% din investitie vor fi asigurate printr-un credit bancar de la Piraeus Bank.
Firma dezvoltatoare este Proprietati Imobiliare Lar, in care grupul spaniol detine o participatie de 70%, in timp ce societatea Romanian Real Estate Partners, actionarul proiectelor RED, detine 30%.
Romanian Real Estate este o companie in portofoliul fondului de investitii Warburg Pincus, in timp ce printre actionarii Grupo Lar se numara si banca americana de investitii Morgan Stanley.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO