Proprietăţi

Israelienii de la Casa Radio au un proiect de 25 mil. euro la Slatina

20.08.2007, 17:58 22

Compania israeliana Plaza Centers, dezvoltatorul proiectului imobiliar Casa Radio din centrul Capitalei, a cumparat un teren cu o suprafata de 20.000 de metri patrati in Slatina, unde intentioneaza sa dezvolte un centru comercial, in urma unei investitii estimate la 24,5 milioane de euro.
"Terenul achizitionat in Slatina are o suprafata de aproximativ 20.000 de metri patrati si este situat in nord-vestul orasului. Intentionam sa construim un centru comercial si de entertainment cu o suprafata construita de circa 25.000 de metri patrati si 450 de locuri de parcare", au anuntat reprezentantii companiei. Terenul permite totodata dezvoltarea de spatii rezidentiale cu o suprafata de 10.000 de metri patrati, care ar putea fi cedati unei alte firme.
Proiectul de la Slatina este cel de-al cincilea derulat de companie pe piata locala, afirma reprezentantii Plaza Centers. Compania mai are in derulare proiecte la Iasi, Timisoara, Miercurea-Ciuc si Bucuresti, unde proiectul Casa Radio va cuprinde peste 500.000 de metri patrati de spatii comerciale, birouri, sali de conferinta si parcari.
Casa Radio reprezinta cel mai mare proiect al companiei pe piata locala, valoarea totala a investitiei fiind estimata la 500 mil. euro.
Ran Shtarkman, directorul executiv al Plaza Centers, declara ca Slatina, oras cu 80.000 de locuitori, are o baza industriala puternica, prin companii precum Pirelli Tyres, dar si un deficit important de spatii de retail de calitate.
"Aceasta tranzactie este cea de-a cincea realizata in Romania din noiembrie 2006. Consideram ca sectorul imobiliar din Romania va avea o perioada indelungata de dezvoltare, sustinut de cererea in crestere a chiriasilor si de interesul sporit din partea investitorilor internationali pentru active in regiune", a precizat Shtarkman.
Plaza Centers este o subsidiara a companiei israeliene Elbit Medical Imaging, firma listata pe bursa americana NASDAQ, precum si pe bursa de la Tel Aviv. Firma este prezenta cu proiecte imobiliare pe pietele emergente de peste 11 ani. Companiile de dezvoltare imobiliara din Israel sunt printre cei mai activi jucatori de pe piata locala de real estate, printre cele mai active firme numarandu-se nume precum Africa Israel, BSR Group sau oamenii de afaceri Moshe Turgeman si Tomer Barhon, implicati in dezvoltarea centrelor comerciale Euromall.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO