Proprietăţi

Italienii de la Grand Hotel investesc 40 mil. euro intr-un hotel de 5 stele la Cluj

03.05.2007, 19:14 269

Compania Grand Hotel Italia, care detine mai multe hoteluri la Marea Adriatica, a anuntat ca intentioneaza sa investeasca aproximativ 40 de milioane de euro pentru construirea unui hotel de cinci stele la Cluj-Napoca.
Investitia a fost prezentata de catre arhitectul firmei italiene, Ionel Vitoc, care a declarat ca proiectul se afla la Comisia tehnica de amenajare a teritoriului si urbanism Cluj, urmand sa primeasca autorizatia de construire. Proiectul va fi derulat prin filiala din Romania a companiei Grand Hotel. Conform proiectantului, constructia hotelului urmeaza sa coste 20 mil. euro, iar dotarile inca 20 de milioane.
"Aceasta va fi cea mai mare investitie civila din Cluj-Napoca, realizata dupa 1990", a declarat pentru ZF Transilvania Ionel Vitoc.
Hotelul va avea sapte etaje, doua subsoluri, parter si mansarda, avand o suprafata desfasurata de 30.000 de metri patrati. Hotelul va dispune de doua restaurante, unul interior de 400 de locuri si unul exterior, la mansarda de 200 locuri. Grand Hotel din Cluj va avea 167 de camere, cu 307 locuri de cazare, 173 de locuri de parcare la subsol si 64 la sol, o sala de conferinte de 1.000 de locuri si alte 4 sali pentru conferinte. In plus, hotelul va dispune de un centru de sanatate de 400 mp, cu piscina, sala de fittness, sala de aerobic. Pe langa sala de bowling, sala de jocuri, hotelul va avea un club de noapte de 500 de locuri.
Compania italiana Grand Hotel detine opt hoteluri pe coasta Marii Adriatice, dintre care unul de cinci stele, patru de patru stele si restul de trei stele. Aceasta este singura investitie a italienilor in domeniul hotelier din Cluj-Napoca.
Italienii de la Grand Hotel au achizitionat inca din 1999 opt hectare de teren in zona Andrei Muresanu, unul dintre cele mai importante cartiere din Cluj, unde au demarat mai multe proiecte imobiliare, avand blocuri in constructie si trei vile finalizate. Arhitectul Vitoc a spus ca, dupa finalizarea hotelului, firma italiana urmeaza sa continue extinderea in zona prin construirea unui cartier de vile.
Singurul hotel de cinci stele din Cluj-Napoca este in prezent Opera Plaza, aflat in proprietatea fratilor Octavian si Calin Buzoianu, care detin si fabrica de dulciuri Feleacul. Hotelul Opera Plaza este situat in centrul orasului Cluj-Napoca si are 52 de locuri.
Investitia, care initial era estimata la 3 milioane de euro, a depasit in final 4,5 milioane de euro, iar proprietarii estimeaza o perioada de amortizare a investitiei de aproximativ zece ani la un grad de ocupare pentru anul trecut de pana la 40%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO